euser elektrisch

GDZES MRA meetup #9: Laden op bedrijventerreinen

  • Datum: 14 apr 2022
  • Tijd: 15:30 - 17:00 UUR
  • Locatie: IJ-Kantine
  • Aanmelden

Goed nieuws: steeds meer bedrijven gaan over op elektrisch rijden. Belangrijk, want alleen zo kom je als leverancier straks in Zaanstad, Haarlem, Almere en Amsterdam de stad nog in!  

Ook op bedrijventerreinen zien we steeds meer elektrische bestel- en vrachtwagens rondrijden. In de toekomst zal circa 80% van de laadsessies plaatsvinden op deze bedrijventerreinen.  

Kansen laden op bedrijventerreinen

Hoe zorgen bedrijven samen voor voldoende en slimme laadpunten?  Welke kansen liggen er in het zelf opwekken van stroom en het inzetten ervan voor eigen gebruik? Hoe organiseer je je als ondernemers op een bedrijventerrein om dit collectief aan te pakken? Wat is daarbij de rol van parkmanagers? En wat mag je van de overheid verwachten? 

Wanneer

Kom op 14 april van 15.30 tot 17.00 uur naar de GDZESMRA Meetup #9: Laden op Bedrijventerreinen, hoe pak je dat aan? bij de IJ-Kantine. Praat onder leiding van Richard Hoving, Lead Mobiliteit van de Amsterdam Economic Board, mee en doe inspiratie op om zelf toe te passen.  

Programma

  • Frans van der Beek (SADC) geeft inzicht in de regionale verduurzamingsopgave voor bedrijventerreinen waar realisatie van laadinfrastructuur onderdeel van uitmaakt.   
  • Dertje Meijer (Food Center Amsterdam)vertelt voor welke vragen en welke collectieve opgave het FCA staat om het laden op hun terrein slim te gaan regelen.  
  • Eric Beers (HCNP) laat zien welke kansen er liggen om als logistiek ondernemer zelf aan de slag te gaan en zelf stroom op te wekken voor eigen gebruik. 
  • Robert van den Hoed (NKL Nederland) geeft een preview van de handreiking laadpunten op bedrijventerreinen die in mei uitkomt. 
  • Maarten Linnenkamp (MRA Elektrisch) vertelt hoe zij ondertussen aan de slag zijn en ervaring opdoen met de realisatie van laadinfra en voertuigen op bedrijventerreinen. 

Walther Ploos van Amstel (Hogeschool van Amsterdam) reflecteert op het programma en wijst je de weg naar verdere versnelling. 

Natuurlijk is er ook voldoende ruimte om met elkaar en de sprekers in gesprek te gaan. Dat kan ook informeel tijdens het netwerkmoment na afloop van het programma.  

Meld je hier of via onderstaande knop aan voor de meetup.

Graag tot 14 april!

Richard Hoving
Lead Mobiliteit