H2 Europe business day

H2 Europe Business Day tijdens World Hydrogen Summit (WHS)

  • Datum: 11 mei 2023
  • Tijd: 13:00 - 16:30 uur
  • Locatie: Rotterdam Ahoy, Ahoyweg 10, 3084 BA Rotterdam
  • Meer informatie

Ziet u ook kansen in waterstof? Als onderdeel van de World Hydrogen Summit (WHS) op 11 mei 2023 in Rotterdam, vindt de H2 Europe Business Day plaats. Ontdek waar kansen liggen in veelbelovende Europese landen, zoals Duitsland, België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal en de Nordics.

Bron: RVO.nl.

Wat levert dit evenement u op?

U ontdekt alles wat u moet weten over zakendoen in de Europese waterstofsector. Tijdens dit evenement:

  • hoort u meer over de laatste ontwikkelingen in de sector;
  • krijgt u inzicht in de specifieke kansen op de verschillende markten;
  • komt u in contact met ondernemers die ook actief zijn in deze sector;
  • hoort u hoe de Rijksoverheid u kan ondersteunen bij uw ambities.

Naast het gezamenlijke gedeelte (voertaal Engels) kunt u op de informatiemarkt netwerken met mede-ondernemers, RVO-adviseurs en economische medewerkers van ambassades in de regio.

Waarom deze Europese landen?

Er zit duidelijk beweging in de waterstofsector. Veel landen maken geld vrij voor waterstofinnovaties. Tijdens de H2 Europe Business Day ligt de focus op de koplopers als het gaat om de waterstofsector. Dit zijn onder meer Duitsland, België, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Oostenrijk en de Nordics.

Veel Nederlandse ondernemers doen al met succes zaken met deze landen. Dat is natuurlijk niet voor niets! Zo lijkt de zakencultuur in deze landen vaak op de onze en zijn er relatief weinig handelsbarrières.

Ieder land heeft weer een eigen niche binnen de waterstofsector. Per land laten we u de laatste ontwikkelingen zien tijdens de H2 Europe Business Day. In de genoemde landen is veel vraag naar samenwerking  en kennisdeling met Nederlandse bedrijven. Of het nu gaat om opslag, infrastructuur, toepassingen, producten of diensten.

World Hydrogen Summit (WHS)

De H2 Europe Business Day vindt plaats op 11 mei tijdens de World Hydrogen Summit (WHS) in Ahoy, Rotterdam. Op dit driedaagse evenement komt het volledige internationale en nationale ecosysteem van de waterstofsector samen.

Op 10 en 11 mei kunt u de beursvloer bezoeken waar ook een NL Paviljoen te vinden is. Ook vindt een uitgebreid inhoudelijk programma plaats en zijn er vele netwerkmogelijkheden. Op de officiële website vindt u meer informatie over de World Hydrogen Summit.

Meer weten?

Heeft u inhoudelijke vragen over de H2 Europe Business Day? Neem dan contact op met:

Heeft u digitale of logistieke vragen? Neem dan contact op met: 

Deelname en kosten

Vanaf begin april kunt u zich via RVO aanmelden voor de H2 Europe Business Day  2023. Aan het evenement zijn geen kosten verbonden. Om de H2 Europe Business Day op 11 mei te bezoeken, moet u zich ook aanmelden voor het WHS. U kunt zich daarvoor nu al aanmelden via de officiële website van WHS. Kies voor de optie gratis deelname.

Organisatie

Dit evenement wordt georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken.