visie schone scheepvaart

TKI event ‘Maritiem Masterplan’

  • Datum: 16 nov 2021
  • Tijd: 12:00 - 18:00
  • Locatie: HAL 4, Rotterdam
  • Aanmelden

Op dinsdag, 16 november organiseert Topconsortium Kennis en Innovatie (TKI) Maritiem in samenwerking met Nederland Maritiem Land weer een live evenement in HAL 4 aan de Maas (Rotterdam).

Het thema van dit evenement is het Masterplan voor een slimme en emissieloze maritieme sector. We zullen informatie geven over de inhoud en status van de onderdelen van het Masterplan en projecten die daarmee samenhangen. Verder willen we elkaar inspireren tot het voorbereiden van initiatieven binnen het plan.

Het evenement begint met een lunch en sluit af met een borrel waardoor er uitgebreid gelegenheid is om te netwerken met vertegenwoordigers van bedrijven, regionale en nationale overheden, onderwijsinstellingen en onderzoeksorganisaties.

De missie van het TKI Maritiem is om bij te dragen aan maatschappelijke thema’s en om de positie van de sector te verstevigen. Om voorop te lopen in het terugdringen van CO2 en andere emissies door de scheepvaart. Om de efficiency te verhogen door slim gebruik te maken van de mogelijkheden van digitalisering. Om de zeeën en oceanen veiliger te maken. Om meer duurzaam gebruik te maken van mogelijkheden die de zeeën en oceanen bieden. Dat doen we als individuele organisaties en bedrijven en ook in publiek private samenwerkingen.

Wilt u samen met andere innovators, beslissers, beleidsmakers, enablers en gebruikers werken aan voorbereidingen voor invulling van het Masterplan? Bespreek dan hoe samenwerking bij kan dragen aan versteviging van de positie van uw bedrijf of instelling op een concurrerende internationale markt. Draag dan actief bij aan discussies en ontdek hoe een bijdrage aan maatschappelijke vraagstukken samen kan gaan met kansen voor uw organisatie.


Binnenkort volgen meer details over de invulling van het programma.

Voor wie

Dit evenement is bedoeld voor iedereen die al in de maritieme sector actief is of juist op zoek is naar een nieuwe samenwerking bij het opzetten en uitvoeren van kennis- en innovatieprojecten. Dit kan met maritieme collega’s zijn of juist een onverwacht partnership met iemand uit een totaal andere branche. Ook studenten en young professionals zijn natuurlijk van harte welkom.

Toegang

Er worden geen kosten in rekening gebracht voor de deelname. Het evenement is wel beperkt tot 100 deelnemers. Mochten zich meer mensen inschrijven dan werken wij met een wachtlijst op volgorde van aanmeldingen.

Let op: er is een no-show fee van €50,-

Voor dit evenement heeft u een geldige Coronapas nodig. 

Nog even alle informatie op een rijtje:

Waar: HAL 4 aan de Maas, Watertorenweg 200, Rotterdam
Wanneer: Dinsdag, 16 november 2021, van 12:00 tot 18:00 uur
Aanmelden kan tot en met dinsdag, 9 november.
Hal 4 is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, via het water of met de auto. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de buurt.

Programma:

12:00 – 13:00: Lunch
13:00 – 13:10: Opening door Rob Verkerk, voorzitter NML
13:10 – 15:05: Plenaire presentaties
15:05 – 15:20: Pauze
15:20 – 16:00: Breakout sessie I
16:00 – 16:40: Breakout sessie II
16:40 – 17:00: Afsluiting
17:00 – 18:00: Netwerken

Voor de breakout sessies kunnen de deelnemers kiezen uit Green Fuels, Various Greening Solutions, Design for Greening, Shipbuilding 4.0 and Circularity, Digitisation in Shipping en Autonomous Shipping. Deze informele sessies zijn bedoeld om initiatieven te verkennen voor invulling van het Masterplan. Elke deelnemer kan achtereenvolgens aan twee breakout sessies deelnemen.

aanmelden evenement

Het is gebruikelijk dat beeldopnamen worden gemaakt. Foto’s en video’s worden gebruikt voor verslaglegging van het evenement en ter promotie van het evenement (bijvoorbeeld voor volgende edities) of andere evenementen. Natuurlijk met inachtneming van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Door uzelf aan te melden gaat u hiermee akkoord.