update cargo hyperloop

Update Cargo Hyperloop Holland

  • Datum: 24 feb 2022
  • Tijd: 16:00 - 17:00 uur
  • Locatie: Teams vergadering
  • Aanmelden

Graag praten we je bij over de ontwikkelingen rondom Cargo Hyperloop Holland en het Hyperloop Development Programma.

This Hyperconnected Europe webinar will go into the application of hyperloop for the transport of goods. How can it help solve some of the logistics challenges associated with e-commerce growth and can it help acheive zero-emission logistics?

Walther Ploos van Amstel – city logistics ‘guru’ – will share his views on the logistics trends and their effect on the city Hardt Hyperloop will then present its Cargo Hyperloop concept, followed by an interactive discussion.Finally, we will take a look at the European hyperloop network layout.

You can register for this webinar via this link

Eind oktober hebben we de eindrapportage van Cargo Hyperloop Holland opgeleverd waarmee we hebben aangetoond dat het mogelijk is om voor de corridor Rotterdam-Amsterdam een hyperloop systeem voor vracht te ontwikkelen dat efficiënt, duurzaam en positief is voor de leefomgeving. Eind deze maand zullen we de uitkomsten en volgende stappen bespreken met de Directeur-Generaals van de betrokken ministeries: IenW en EZK. Daarnaast streven we ernaar om, samen met de stakeholders in Noord- en Zuid-Holland, de hyperloop corridor op te nemen in het MIRT Corridor Zuid programma om zo de weg vrij te maken voor een vervolg: een meer gedetailleerde haalbaarheidsstudie.

We hebben in de tussentijd uiteraard niet stil gezeten! Het is belangrijk dat deze corridor wordt bezien vanuit een Europees hyperloop netwerk. Om een Europese visie rondom hyperloop te creëren en steun te vergaren zijn we het ‘Hyperconnected Europe’ initiatief gestart (www.hyperconnected.eu). Dit is een community van Europese regio’s en steden die gezamenlijk nadenken over de verschillende aspecten en mogelijkheden van hyperloop. Afgelopen donderdag vond de officiële aftrap plaats (hier terug te kijken) en op 24 februari zal een thematische webinar over Cargo Hyperloop plaatsvinden, in samenwerking met stadslogistiek goeroe Walther Ploos van Amstel. Je bent van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Inschrijven kan via deze website.

Hopelijk zien we je op deze, of een andere toekomstige gelegenheid.

Laat me vooral weten als er vragen of suggesties zijn!

Vriendelijke groet,

Stan de Caluwe