tweede food logistics challenge

FFL Challenge voor bedrijven in de foodlogistiek

Bedrijven in de foodlogistieke keten uitdagen om te komen tot slimme oplossingen voor een duurzame, efficiënte stadslogistiek. Dat is het doel van de FFL-challenge, een initiatief van Vervoerregio Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam (HvA), Platform Logistiek 020 en Bidfood. De Challenge maakt deel uit van het Foodlogistieke Netwerk dat in 2022 start vanuit de Uitvoeringsagenda Stadslogistiek.

Deelnemers dienen een of meerdere projecten in die in 2022 moeten zijn gestart. Dat kan bijvoorbeeld een technische innovatie zijn, een andere manier van samenwerken of een nieuw vervoersmiddel. De HvA biedt hierbij ondersteuning met studenten, vanuit het Afstudeeratelier Stadslogistiek.

Deskundige jury FFL Challenge foodlogistiek

De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury die bestaat uit Veronique Meines (Topsector Logistiek), Paul Bleumink (RWS/ Buck Consultants), Jupijn Haffmans (Gemeente Amsterdam), Edward Leenders (Hotel L’Europe) en Walther Ploos van Amstel (voorzitter, HvA).

Beoordeling

Inzendingen worden beoordeeld op originaliteit, mogelijke impact van de oplossing, groei en schaalbaarheid, financiële haalbaarheid en transparantie. De deadline voor aanmelden is 10 december 2021. De winnaar wordt in december 2022 bekendgemaakt.

Meld je aan door een mail te sturen naar projectleider Kees-Willem Rademakers van Hogeschool van Amsterdam.