klm coronacrisis

Fileparkeren KLM op Schiphol tijdens coronacrisis

KLM houdt, als gevolg van de coronacrisis, vanaf de start van het zomerseizoen een groot deel van haar vliegtuigen aan de grond. De vliegtuigen worden geparkeerd op Schiphol.

Om de toestellen gedurende deze periode luchtwaardig te houden, voert KLM een actief parkeerprogramma uit. Hiermee zorgt KLM er voor dat de vliegtuigen gedurende die periode goed worden beschermd tegen onder andere weersinvloeden. Daarnaast stelt het programma KLM in staat om de vliegtuigen weer snel inzetbaar te maken wanneer dat weer mogelijk is. Tijdens de gehele duur van het parkeren worden er periodiek inspecties uitgevoerd. KLM werkt goed samen met Schiphol om zo efficiënt mogelijk met de beschikbare tijd en ruimte om te gaan. In totaal zullen er uiteindelijk meer dan 200 vliegtuigen van diverse luchtvaartmaatschappijen geparkeerd worden op Schiphol, waarvan meer dan 100 van KLM en KLC.

Voor wat betreft de grote vliegtuigen wordt de volledige A330-vloot (13), de volledige Boeing 777-200-vloot (15) en de resterende 747s (7) op Schiphol geparkeerd. De kleinere vliegtuigen, alle Embraer 175s (17), een groot aantal Embraer 190s (15) en een groot aantal Boeing 737s (34) worden eveneens op Schiphol geparkeerd. De bestemmingen die KLM nog aanvliegt en de repatriëringsvluchten worden gevlogen met de overige toestellen: de Boeing 777-300s, de Boeing 787-9 en -10 vloot, de resterende Embraer 190s en de resterende Boeing 737s.

Bron: KLM.