state region amsterdam

Frans Baud nieuwe voorzitter Amports

Het algemeen bestuur van Amports, de regionale promotieorganisatie voor de zeehavens aan het Noordzeekanaal, heeft vandaag Frans Baud (58) benoemd tot voorzitter. Hij volgt Michiel Wijsmuller op die deze functie sinds 2003 heeft bekleed. Baud was al vice-voorzitter van Amports. De overdracht van de voorzittershamer gebeurde in Het Scheepvaartmuseum, waar zo’n 120 genodigden op feestelijke wijze afscheid namen van Michiel Wijsmuller.

Frans Baud is algemeen directeur van KVSA van Halverhout & Zwart en Zurmühlen BV in IJmuiden. KVSA is een omvangrijke maritieme dienstverlener en houdt zich onder andere bezig met stuwadoors- en cargadoorswerkzaamheden, terminaldiensten, maritieme communicatie en webdiensten.

Voordat hij in 2001 bij KVSA in dienst kwam, was Frans Baud directeur bij diverse dochterbedrijven van Société Générale de Surveillance (SGS). Ook was hij commercieel directeur bij Verdugt BV. Daarvoor werkte de IJmuidenaar tien jaar in Zuid-Amerika voor Holland Chemical International BV.

Frans Baud, die is afgestudeerd aan Nyenrode Businness Universiteit, is jarenlang voorzitter geweest van ondernemersvereniging HOV IJmond. Voorts is hij lid van de raad van advies van het Havenfestival IJmuiden, voorzitter van de raad van commissarissen van Rabobank Velsen e.o. en bestuurslid van de Stichting Steunfonds SIVN, Maritime Service Centre IJmond (MSCIJ) en ASCO Holland.

Michiel Wijsmuller (63) is directeur van WorldWise Marine Holding BV en president van Offshore Ship Designers BV, beide met hoofdkantoor in IJmuiden. Hij blijft als algemeen bestuurslid aan Amports verbonden. Tevens is Wijsmuller lid van de raad van commissarissen van Zeehaven IJmuiden NV.

Geef een reactie