Nederland circulair! en de rijksoverheid zoeken voor dé Circular Award 2017 iconische circulaire ondernemers en projecten. Het gaat om innovatieve projecten, producten of ondernemingen die tot de verbeelding spreken. En die laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland. In vijf categorieën wordt de Circular Award uitgereikt, waaronder biomassa en voedsel, maakindustrie en bouw.
Een circulaire economie ontstaat niet vanzelf, het vraagt een systeemverandering. Wij denken dat bedrijven hierin een cruciale rol vervullen. Want als bedrijven hierin samenwerken en ontwikkelen, ontstaan stap-voor-stap en van onderaf nieuwe ketens.
Beoordelingscriteria
De vier kenmerken van een iconisch circulair project zijn:
- Circulariteit; Maximale herbruikbaarheid van grondstoffen en materialen, minimale waarde-vernietiging van grondstoffen en materialen, circulair op het vlak van product, technologie én businessmodel.
- Schaalbaarheid; Grote impact of potentie hiervoor, opschaalbaar naar rest van Nederland en daarbuiten, duidelijke en aansprekende visie voor een circulaire toekomst.
- Samenwerking; Projecten op regio-, sector-, ketenniveau of verder, samenwerking tussen bedrijven en organisaties uit allerlei disciplines.
- Businessmodel; Financieel gezond businessmodel; geen (structurele) behoefte aan subsidie.
Inschrijven project of product?
- Ben jij het iconische project waar Nederland circulair! naar op zoek is?
- Meld je aan via het inschrijfformulier.
Deadline aanmelden en procedure
De inschrijving is geopend tot en met 1 december 2017. Een onafhankelijke jury selecteert uit de inzendingen een shortlist. We identificeren vijf categorieën gelinkt aan de vijf tafels van het Grondstoffenakkoord (Consumptiegoederen, Kunststoffen, Biomassa & Voedsel, Maakindustrie, Bouw). De jury kiest het beste en meest toonaangevende project per categorie en nomineert deze voor de Circular Awards. De vijf genomineerden worden op 30 november bekend gemaakt. De absolute winnaar wordt verkozen tijdens de Circular Awards Ceremony op 18 januari 2018.
[featured_block]