circular supply power

Gedeputeerde Zita Pels in gesprek over circulaire industrie

Wat betekent een circulaire economie voor de industrie? Tijdens de online livecast van WeMakeThe.City gaat gedeputeerde Zita Pels (Circulaire Economie) in op de vraag welke keuzes nodig zijn om havens en industrie circulair te maken.

De Amsterdamse metropoolregio zet vol in op een circulaire economie. Wat betekent dat voor de huidige bedrijven? Moeten bestaande industriële sites plaatsmaken voor bioraffinaderijen, recyclebedrijven en distributiecentra voor te hergebruiken materialen?

Tijdens het online programma RESET: Industry gaat gedeputeerde Zita Pels samen met Kees Noorman (ORAM) en Hein Brekelmans (Sustainable Finance Desk ABN AMRO) in op vragen die spelen rond dit thema.

Uitzending We make the city
Bekijk de uitzending via de website van Pakhuis de Zwijger.

Actieagenda Circulaire Economie 2021-2025

De provincie Noord-Holland wil de komende jaren actief bij blijven dragen aan de ambitie om in 2050 volledig circulair te zijn. Hoe we dit gaat doen, wordt omschrijven in de Actieagenda Circulaire Economie. Momenteel werkt de provincie aan een nieuwe actieagenda voor de periode 2021 tot en met 2025. In deze agenda wordt meer focus aangebracht door te kijken naar waar de meerwaarde van de provincie ligt in de transitie naar een circulaire economie. Ook wordt goed gekeken welke samenwerkingen aangegaan kunnen worden om een zo groot mogelijke impact te creëren.