duurzame binnenvaart

Gezocht: bedrijven in tuinbouw en sierteelt voor proef vervoer binnenvaart

Steeds meer bedrijven maken een modal shift en verplaatsen het vervoer van hun goederen van de weg naar spoor of binnenvaart. Uit onderzoek is gebleken dat er dagelijks honderden vrachtwagens mee van de weg kunnen worden gehaald. Dat scheelt CO2-uitstoot en vertragingen. Greenport Aalsmeer zoekt ondernemers in de regio die willen meewerken aan een proef met de modal shift.

Er zijn in de tuinbouw al succesvolle pilots in het vervoer van tuinbouwproducten per binnenvaart waarbij containers voor bedrijven in het Westland – The Greenery en Bakker Barendrecht – vanaf de Maasvlakte in Rotterdam via het water naar één van de binnenhavens in de regio gaan. De voordelen: minder uitstoot van CO2, minder trucks (chauffeurs!) nodig en minder drukte op de weg. Maar wat vooral bijdraagt aan het succes is een veel betere planning: de aankomsttijd is nauwkeurig en betrouwbaar. 

Oproep bedrijven regio Aalsmeer en Amsterdam

Is het mogelijk om dit ook in de regio Aalsmeer/Amsterdam op te zetten, met als proef bijvoorbeeld naar de terminal bij Alphen aan den Rijn? Greenport Aalsmeer is op zoek naar bedrijven die dit willen onderzoeken en eventueel een pilot willen doen. Dit is interessant voor bloemen en groenten, maar ook voor toeleveranciers. Er zijn ook subsidiemogelijkheden. Wilt u hier eens over in gesprek? Neem dan contact op met projectmanager Logistiek van Greenport Aalsmeer Moniek van de Put.