digitale infrastructuur logistiek

Gezocht: deelnemers voor IT-platform Trucking CDM versie 2.0 Schiphol

Na de succesvolle introductie van het IT-platform Trucking CDM in januari 2020 hebben Hogeschool Inholland en Cargohub besloten de samenwerking voor drie jaren voort te zetten. In het project Trucking CDM 2.0 staat onderzoek naar een verdere ontwikkeling van het Trucking collaborative decision making (CDM) platform centraal.

Trucking CDM wil een neutraal logistiek informatieplatform zijn waarin partijen in de vrachtlogistiek beter kunnen samenwerken in de logistieke operatie aan de landzijde van de afhandelaars op Schiphol.

Video: Trucking CDM 4C data sharing platform

Hogeschool Inholland en Cargohub zullen in Trucking CDM 2.0 samenwerken met prominente marktpartijen. Samen willen ze met het platform meer functionaliteit bieden en het beter laten aansluiten bij de behoeftes van de markt. Deze partijen zijn onderdeel van de vrachtgemeenschap op Schiphol en vertegenwoordigen de belangrijkste stakeholders (airline, shipper, handler, trucker en forwarder). De samenwerking wordt aangevuld met gerenommeerde technologiepartners.

Deelname is gratis, vooral expertise gevraagd

Voor het vervolgonderzoek wordt op dit moment een subsidieaanvraag voorbereid waarbij een beroep wordt gedaan op de participatie van bedrijven uit de cargo community. Deze bijdrage bestaat uit het beschikbaar stellen van tijd en in de vorm van expertise. Er zijn geen financiële kosten aan verbonden. Ook is er uiteraard geen verplichting tot afname van de diensten verbonden aan Trucking CDM. Wel staan het platform en kennis ter beschikking voor het opdoen van nieuwe oplossingen en inzichten die kunnen leiden tot procesverbeteringen voor de deelnemende partijen en daarmee voor de air cargo community.

Er zijn nog plaatsen vrij

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, onder meer in de categorieën forwarders, afhandelaars, road feeders, airlines en IT-specialisten. Deelnemers zijn voor ons essentieel om het onderzoek in het belang van innovatie en educatie voort te zetten. Wij doen dan ook een oproep aan luchtvrachtbedrijven om bij interesse zich aan te melden voor dit unieke project.

Aanmelden Trucking CDM 2.0

Aanmelden voor deelname aan het onderzoek kan via onderstaande personen en emailadressen:

trucking cdm