voertuigdata verkeersveiligheid

Oproep: sluit je aan bij CTC voor sneller en veiliger goederenvervoer

Bart Pouwels, hoofd Cargo op Schiphol Airport, roept vervoerders op om zich aan te sluiten bij CTC Amsterdam Westkant. Doel van CTC is een sneller, veiliger en schoner goederenvervoer van en naar de luchthaven. “Als bedrijven bereid zijn een beperkt aantal data te delen, niet meer dan ze nu al via de Air Waybill delen, dan kunnen wij wachttijden inkorten. Ook kunnen we hun aankomst goed voorbereiden en transporten optimaliseren”, belooft Pouwels.  

In een uitgebreid duo-interview voor Schiphol Cargo gaan Bart Pouwels en corridormanager Janneke Nijsing in op CTC Amsterdam Westkant. Het programma is eind oktober gestart in de Metropoolregio Amsterdam. CTC staat voor connected transport corridor en de corridor Amsterdam Westkant is onderdeel van een landelijk netwerk van transportcorridors. Samengevat helpt het programma vervoerders met schoon en efficiënt transport dankzij slimme digitale toepassingen. Zo krijgt een chauffeur waar mogelijk prioriteit bij stoplichten.

Nu CTC Amsterdam Westkant operationeel is en blijkt te werken, hoopt Pouwels dat zich snel meer vervoerders zullen aansluiten. “Chauffeurs vertellen ons dat ze dankzij CTC minder stress en frustraties hebben tijdens ritten, omdat ze grote vertragingen kunnen vermijden.” Daarbij kijken de deelnemers volgens hem nu al naar de mogelijkheid  om wachttijden in te perken met slimme digitale applicaties.

Hoe meer vervoerders zich aansluiten, hoe robuuster en betrouwbaarder het systeem wordt, verwacht Pouwels: “Input en realtime data van chauffeurs die onderweg zijn, helpen ons CTC verder uit te bouwen en te optimaliseren.”

Tekst loopt door onder video

Wilt u meer weten over de oproep over CTC Amsterdam Westkant?

Transportbedrijven die willen deelnemen aan CTT Amsterdam Westkant kunnen contact opnemen met Bart Pouwels of met Janneke Nijsing.

Lees hier het uitgebreide (Engelstalige) interview met Bart Pouwels en corridormanager Janneke Nijsing.

Janneke Nijsing gaf tijdens het Smart Mobility Festival MRA 2020 een werkatelier en ging daar uitgebreid in op CTC Amsterdam Westkant. Het verslag teruglezen.