pharma dobbe transport

Groothandelsvergunning pharma voor Dobbe Transport

Dobbe Transport heeft begin juni officieel de GDP groothandelsvergunning voor farmaceutische producten gekregen. Dobbe Transport heeft veel klanten op luchthaven Schiphol.
Dankzij de vergunning, volgens GDP-richtlijnen (Goods Distribution Practice), kan Dobbe Transport farmaceutische producten langdurig en onder de correcte bewaartemperatuur opslaan.  De locatie op de Veenderveld in Roelofarendsveen is er speciaal voor ingericht. Samen met de in februari 2017  behaalde GDP-certificering wegtransport kan nu het transport door heel Europa, de opslag en afhandeling van pharmaceuticals op het vereiste hoge niveau worden gegarandeerd.
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport stelt de regelgeving vast voor de vergunning. Dat gebeurt op basis van richtlijnen van de Europese Unie. De strenge controle op de naleving ervan wordt uitgevoerd door de IGZ (Inspectie voor Gezondheidszorg). Het doel van de groothandelsvergunning is een correcte behandeling van farmaceutische producten te garanderen in het hele opslagproces, zodat de productkwaliteit gewaarborgd blijft voor de eindgebruiker.

Grote loods met 2 temperatuurzones

De in juni 2016 in gebruik genomen loods van Dobbe Transport heeft een opslagcapaciteit van 2600 pallets voor de pharmaceuticals. De capaciteit voor medicijnopslag is verdeeld in twee temperatuurzones: een zone voor 2 tot 8 graden Celsius en een zone voor 15 tot 25 graden celsius. In de opslagruimtes vindt een constante monitoring van de omgevingstemperatuur plaats.
Onze chauffeurs, planners en warehouse medewerkers zijn opgeleid om de goederen op de correcte manier af te handelen. In het bijzonder controles van temperaturen, gebruik maken van onze beveiligde en geconditioneerde vrachtwagens, hygiëne tijdens de afhandeling en (de voorbereiding op) deze speciale transporten vereisen specifieke kennis en hoge standaarden.
Bron: Dobbe Transport.

Geef een reactie