state region amsterdam

Herik Rail start race tegen klok met fresh cargo

 

Herik Rail voert op 3 maart een race tegen de klok. De vervoerder lanceert dan de eerste spoorverbinding vanuit Amsterdam richting Milaan voor het vervoer van (fresh) cargo.

 

Herik Rail biedt de cargoverbinding driewekelijks aan, heen en terug, en zet op het traject drie shuttles in: één in de Amerikahaven in Amsterdam, onderweg één en een shuttle bij de terminal in Milaan. ”žHiermee wordt tijd bespaard, omdat bij een volgende rit geen rekening hoeft te worden gehouden met laad- en lostijden”, aldus Herik Rail. Als alles volgens planning verloopt, dan duurt de reis maximaal 21 uur. De Weesper spoorvervoerder ziet vanwege die snelheid mogelijkheden voor verse snijbloemen, groenten, vis, maar ook elektronica en farmaceutische producten.

 

Startsein
De eerste fresh cargo shuttle tussen Amsterdam en Milaan van Herik Rail wordt bij de Ter Haak Terminal in Amsterdam uitgezwaaid door oud-minister van Verkeer en Waterstaat Karla Peijs en genodigden op maandag 3 maart  rond 16.30 uur. Verladers en bestuurders of ambtenaren die het officiële startsein willen bijwonen, zijn van harte welkom. Aanmelden kan via info@herikcargo.com.

 

Dinalog Amsterdam – Anke Hoets

 

Geef een reactie