Hogeschool InHolland presenteert eLink in China

Nieuws

Hogeschool Inholland was begin april prominent (en als enige Nederlandse deelnemer) aanwezig op een internationaal logistiek congres Zhengzhou, in de Chinese provincie Henan. Giovanni Douven sprak er namens de hogeschool over de (digitale) positie van Nederland in het algemeen en over de digitalisering van airportprocessen in het bijzonder. Het project eLink werd er gepresenteerd als een mooi voorbeeld van een succesvolle implementatie van IT.
Het congres werd bijgewoond door 150 mensen en de belangrijkste vertegenwoordigers uit de luchtvrachtindustrie, overheid en universiteit gaven een presentatie. Zo waren er allerlei airports, vrachtbedrijven, universiteiten en logistieke dienstverleners die hun kennis en producten hebben gedeeld.

China groeimotor

Duidelijk werd dat China een indrukwekkend groeipotentieel heeft. Het land is met meer dan 1,4 miljard mensen (Europa 550 mln) de groeimotor van de wereld. De middenklasse in China wordt steeds welvarender en daardoor zal de consumptiebehoefte verder toenemen. In de wereldwijde online retailverkopen ($18.5mrd) heeft China een aandeel van 37% ($6.8 mrd). In 2030 wordt verwacht dat het land zeven megasteden (Beijing, Shanghai, Guangzhou, Shenzhen, Chongqing, Tianjin en Chengdu) heeft in de top 40 van grootste steden met een inwonersaantal variërend van 25 tot 15 mln mensen.

Henan

De provincie Henan, en in het bijzonder de luchthaven van Zhengzhou, is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot een wereldluchthaven met nu 25 mln passagiers en 502.000 ton vracht (in 2012: 11.6 mln pax, vracht 151k). Deze regio groeit jaarlijks met meer dan 10%. Henan is door de staat aangewezen als groeiregio. Hier zijn de automotive -, de technologie – en de voedselindustrie zwaar vertegenwoordigd. Ook Apple heeft ervoor gekozen om in Henan zijn iPhones te laten produceren. En Cargolux heeft onlangs van Zhengzhou zijn Aziatisch hoofdkwartier gemaakt. Cargolux voert nu 34 vluchten per week uit.

Groei drukt op logistiek Zhengzhou

De groei legt enorme druk op het logistieke aan- en afvoerapparaat en de bijbehorende infrastructuur (weg, trein en lucht). Naast de weg en de lucht sluit Zhengzhou met haar spoornetwerk goed aan op de nieuwe zijderoute van China, Chongqing naar Europa, Duisburg.
Tijdens het congres waren meerdere airports aanwezig die graag hun dienstverlening in China willen uitbreiden. Enkele Noord-Amerikaanse luchthavens (zoals o.a. Alaska, Memphis, Toronto, Rickenbacker Airport) maar ook Europese luchthavens (zoals o.a. Luik, Leipzig, Brussel) trachten vluchten te verwerven om zodoende hun vliegveld te verbinden met Zhengzhou airport.
Ook waren aanwezig de bedrijven DHL, Finnair, SF Airlines, FoxConn, Fedex en Lufthansa. Deze partijen willen allemaal graag samenwerken als partner met andere Chinese bedrijven in deze specifieke regio.

Hogeschool Inholland

Hogeschool Inholland heeft in zijn presentatie laten zien dat Nederland een indrukwekkend land is voor internationaal zakendoen. De positie van Nederland als IT-land, naast de havens Schiphol en Rotterdam, kregen ruim de aandacht. Met de simulatiestudie eLink is aan het publiek getoond dat een verdere digitalisering bij de afhandeling van vracht daadwerkelijk een dramatisch efficiënter en effectiever afhandelingsproces kan worden gerealiseerd.
Neem voor meer informatie contact op met Giovanni Douven van InHolland via e-mail of telefoon: 06-15279873.
Bron: InHolland.

halfjaarcijfers haven
Ontwikkelingen mainports /

Halfjaarcijfers: overslag havens Amsterdam gedaald

De overslag in het Noordzeekanaalgebied van de zeehavens Amsterdam, IJmuiden, Beverwijk en Zaanstad is ...
>>>
handelsmissie pakistan
Logistiek algemeen /

Handelsmissie havenlogistiek en maritiem naar Pakistan

Bent u ondernemer en actief in de haveninfrastructuur, havenlogistiek, havenontwikkeling, scheepsbouw, baggeren of andere ...
>>>
foto bij ams verhuist
Innovatie & technologie /

AMS Institute verhuist naar Marineterrein

Na de zomer verhuist Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS Institute) van het ...
>>>
smart mobility A4
Innovatie & technologie /

Nu smart aan de slag met mobiliteit N201 en A4

“De verkeersproblematiek rond de N201/A4 is complex. Het gebied verbindt diverse (main)ports en bedrijven ...
>>>
intellectueel eigendom
Innovatie & technologie /

Intellectueel eigendom: afkijken, beschermen, delen of geheimhouden?

Bent u bezig met de ontwikkeling van een nieuw technisch product of nieuwe techniek? ...
>>>
handelsmissie polen
Logistiek algemeen /

Mee op handelsmissie naar Polen?

Actief in transport, logistiek, offshore en havenontwikkeling en wilt u zakendoen of uitbreiden in ...
>>>
milkrun wegtransport
Ontwikkelingen mainports /

Milkrun wegtransport exportvracht Schiphol veelbelovend

Van november 2017 tot en met juni 2018 heeft Rozemarijn Veldhuis bij ACN een ...
>>>
SLF bij KLM Engineering & Maintenance
Innovatie & technologie /

SLF bij KLM Engineering & Maintenance

KLM Engineering & Maintenance kent vele uitdagingen op het snijvlak van techniek en logistiek ...
>>>
voorbereiden brexit
Logistiek algemeen /

EC: ‘Met spoed voorbereiden op alle Brexit-scenario’s’

De Europese Commissie roept bedrijven op om zich voor te bereiden op alle mogelijk ...
>>>

Last modified: 22 mei 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.