Hogeschool InHolland presenteert eLink in China

Nieuws

Hogeschool Inholland was begin april prominent (en als enige Nederlandse deelnemer) aanwezig op een internationaal logistiek congres Zhengzhou, in de Chinese provincie Henan. Giovanni Douven sprak er namens de hogeschool over de (digitale) positie van Nederland in het algemeen en over de digitalisering van airportprocessen in het bijzonder. Het project eLink werd er gepresenteerd als een mooi voorbeeld van een succesvolle implementatie van IT.
Het congres werd bijgewoond door 150 mensen en de belangrijkste vertegenwoordigers uit de luchtvrachtindustrie, overheid en universiteit gaven een presentatie. Zo waren er allerlei airports, vrachtbedrijven, universiteiten en logistieke dienstverleners die hun kennis en producten hebben gedeeld.

China groeimotor

Duidelijk werd dat China een indrukwekkend groeipotentieel heeft. Het land is met meer dan 1,4 miljard mensen (Europa 550 mln) de groeimotor van de wereld. De middenklasse in China wordt steeds welvarender en daardoor zal de consumptiebehoefte verder toenemen. In de wereldwijde online retailverkopen ($18.5mrd) heeft China een aandeel van 37% ($6.8 mrd). In 2030 wordt verwacht dat het land zeven megasteden (Beijing, Shanghai, Guangzhou, Shenzhen, Chongqing, Tianjin en Chengdu) heeft in de top 40 van grootste steden met een inwonersaantal variërend van 25 tot 15 mln mensen.

Henan

De provincie Henan, en in het bijzonder de luchthaven van Zhengzhou, is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot een wereldluchthaven met nu 25 mln passagiers en 502.000 ton vracht (in 2012: 11.6 mln pax, vracht 151k). Deze regio groeit jaarlijks met meer dan 10%. Henan is door de staat aangewezen als groeiregio. Hier zijn de automotive -, de technologie – en de voedselindustrie zwaar vertegenwoordigd. Ook Apple heeft ervoor gekozen om in Henan zijn iPhones te laten produceren. En Cargolux heeft onlangs van Zhengzhou zijn Aziatisch hoofdkwartier gemaakt. Cargolux voert nu 34 vluchten per week uit.

Groei drukt op logistiek Zhengzhou

De groei legt enorme druk op het logistieke aan- en afvoerapparaat en de bijbehorende infrastructuur (weg, trein en lucht). Naast de weg en de lucht sluit Zhengzhou met haar spoornetwerk goed aan op de nieuwe zijderoute van China, Chongqing naar Europa, Duisburg.
Tijdens het congres waren meerdere airports aanwezig die graag hun dienstverlening in China willen uitbreiden. Enkele Noord-Amerikaanse luchthavens (zoals o.a. Alaska, Memphis, Toronto, Rickenbacker Airport) maar ook Europese luchthavens (zoals o.a. Luik, Leipzig, Brussel) trachten vluchten te verwerven om zodoende hun vliegveld te verbinden met Zhengzhou airport.
Ook waren aanwezig de bedrijven DHL, Finnair, SF Airlines, FoxConn, Fedex en Lufthansa. Deze partijen willen allemaal graag samenwerken als partner met andere Chinese bedrijven in deze specifieke regio.

Hogeschool Inholland

Hogeschool Inholland heeft in zijn presentatie laten zien dat Nederland een indrukwekkend land is voor internationaal zakendoen. De positie van Nederland als IT-land, naast de havens Schiphol en Rotterdam, kregen ruim de aandacht. Met de simulatiestudie eLink is aan het publiek getoond dat een verdere digitalisering bij de afhandeling van vracht daadwerkelijk een dramatisch efficiënter en effectiever afhandelingsproces kan worden gerealiseerd.
Neem voor meer informatie contact op met Giovanni Douven van InHolland via e-mail of telefoon: 06-15279873.
Bron: InHolland.

bijpraten

Even bijpraten over de Holland Flower Alliance

Bart Pouwels hoofd Schiphol Cargo vertelt hoe de stand van zaken is binnen Holland ...
>>>
eu-geld
Innovatie & technologie /

EU-geld voor luchtverkeersleiding en duurzaam vervoer

De Nederlandse luchtverkeersleiding wordt vernieuwd, in de regio Amsterdam komt een groot aantal laadpalen ...
>>>
ondernemersprijzen amsterdam
Logistiek algemeen /

Schrijf u in of nomineer voor ondernemersprijzen Amsterdam 2018

Bent u een ondernemer waar Amsterdam trots op kan zijn? Geef u dan op ...
>>>
breikers cafe
City logistics /

BREIKERS Café: Hoe pak je emissievrij 2025 aan?

Vraag jij je ook wel eens af of het slimmer kan als je de ...
>>>
chemie cluster
Innovatie & technologie /

Bijeenkomst chemiecluster in Amsterdam

De Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) bestaat dit jaar 100 jaar.  Om ...
>>>
Stroomstoring Schiphol
Ontwikkelingen mainports /

Verbeteringen na grote stroomstoring Schiphol

Schiphol verbetert het toezicht op haar infrastructuur aan de hand van aanbevelingen van onderzoeksorganisatie ...
>>>
Eerste huurder AMS Cargo Center II bekend
Logistiek algemeen /

Eerste huurder AMS Cargo Center II bekend

Rutges Cargo Europe en J.M. Logistics hebben een langjarige huurovereenkomst gesloten voor de nieuwbouwontwikkeling ...
>>>
de Stints cargo
Logistiek algemeen /

Stints worden voorlopig van de openbare weg gehaald

De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft minister van Nieuwenhuizen van  Infrastructuur en Waterstaat geïnformeerd ...
>>>
Havendebat 2018
Ontwikkelingen mainports /

Havendebat 2018: de logistieke positie van haven Amsterdam

Op woensdag 7 november aanstaande is in het Bimhuis in Amsterdam het Havendebat 2018 ...
>>>

Last modified: 22 mei 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.