Hogeschool InHolland presenteert eLink in China

Nieuws

Hogeschool Inholland was begin april prominent (en als enige Nederlandse deelnemer) aanwezig op een internationaal logistiek congres Zhengzhou, in de Chinese provincie Henan. Giovanni Douven sprak er namens de hogeschool over de (digitale) positie van Nederland in het algemeen en over de digitalisering van airportprocessen in het bijzonder. Het project eLink werd er gepresenteerd als een mooi voorbeeld van een succesvolle implementatie van IT.
Het congres werd bijgewoond door 150 mensen en de belangrijkste vertegenwoordigers uit de luchtvrachtindustrie, overheid en universiteit gaven een presentatie. Zo waren er allerlei airports, vrachtbedrijven, universiteiten en logistieke dienstverleners die hun kennis en producten hebben gedeeld.

China groeimotor

Duidelijk werd dat China een indrukwekkend groeipotentieel heeft. Het land is met meer dan 1,4 miljard mensen (Europa 550 mln) de groeimotor van de wereld. De middenklasse in China wordt steeds welvarender en daardoor zal de consumptiebehoefte verder toenemen. In de wereldwijde online retailverkopen ($18.5mrd) heeft China een aandeel van 37% ($6.8 mrd). In 2030 wordt verwacht dat het land zeven megasteden (Beijing, Shanghai, Guangzhou, Shenzhen, Chongqing, Tianjin en Chengdu) heeft in de top 40 van grootste steden met een inwonersaantal variërend van 25 tot 15 mln mensen.

Henan

De provincie Henan, en in het bijzonder de luchthaven van Zhengzhou, is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot een wereldluchthaven met nu 25 mln passagiers en 502.000 ton vracht (in 2012: 11.6 mln pax, vracht 151k). Deze regio groeit jaarlijks met meer dan 10%. Henan is door de staat aangewezen als groeiregio. Hier zijn de automotive -, de technologie – en de voedselindustrie zwaar vertegenwoordigd. Ook Apple heeft ervoor gekozen om in Henan zijn iPhones te laten produceren. En Cargolux heeft onlangs van Zhengzhou zijn Aziatisch hoofdkwartier gemaakt. Cargolux voert nu 34 vluchten per week uit.

Groei drukt op logistiek Zhengzhou

De groei legt enorme druk op het logistieke aan- en afvoerapparaat en de bijbehorende infrastructuur (weg, trein en lucht). Naast de weg en de lucht sluit Zhengzhou met haar spoornetwerk goed aan op de nieuwe zijderoute van China, Chongqing naar Europa, Duisburg.
Tijdens het congres waren meerdere airports aanwezig die graag hun dienstverlening in China willen uitbreiden. Enkele Noord-Amerikaanse luchthavens (zoals o.a. Alaska, Memphis, Toronto, Rickenbacker Airport) maar ook Europese luchthavens (zoals o.a. Luik, Leipzig, Brussel) trachten vluchten te verwerven om zodoende hun vliegveld te verbinden met Zhengzhou airport.
Ook waren aanwezig de bedrijven DHL, Finnair, SF Airlines, FoxConn, Fedex en Lufthansa. Deze partijen willen allemaal graag samenwerken als partner met andere Chinese bedrijven in deze specifieke regio.

Hogeschool Inholland

Hogeschool Inholland heeft in zijn presentatie laten zien dat Nederland een indrukwekkend land is voor internationaal zakendoen. De positie van Nederland als IT-land, naast de havens Schiphol en Rotterdam, kregen ruim de aandacht. Met de simulatiestudie eLink is aan het publiek getoond dat een verdere digitalisering bij de afhandeling van vracht daadwerkelijk een dramatisch efficiënter en effectiever afhandelingsproces kan worden gerealiseerd.
Neem voor meer informatie contact op met Giovanni Douven van InHolland via e-mail of telefoon: 06-15279873.
Bron: InHolland.

fietskoerier
City logistics /

De mobiele stad: De fietskoerier

Steden worden steeds drukker en de openbare ruimte steeds schaarser. Als straks de bevoorrading ...
>>>
oz export
Innovatie & technologie /

Student werkt aan optimalisatie interne logistiek OZ Export

Vier tot vijf dagen per week is David Berenpas aanwezig bij OZ Export in ...
>>>
beste wensen
Logistiek algemeen /

De beste wensen voor 2019 voor de logistieke sector in de MRA

Het team van Amsterdam Logistics wenst overheden, bedrijven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen in de Metropoolregio ...
>>>
herhaalde LEVV-enquête
City logistics /

Herhaalde oproep HvA: Werk mee aan LEVV-enquête elektrisch vervoer

Hogeschool van Amsterdam wil met de online LEVV-enquete inzicht krijgen in de ontwikkeling van ...
>>>
lelystad airport
Ontwikkelingen mainports /

Start zienswijzeprocedure Luchthavenbesluit Lelystad Airport

Vanaf 11 januari kan iedereen reageren op het ontwerpbesluit tot wijziging van het Luchthavenbesluit ...
>>>
webwinkel vakdagen
E-commerce /

Webwinkel Vakdagen 2019 in Jaarbeurs Utrecht

Voor de 13e keer vindt het grootste e-commerce-event van de Benelux plaats: de Webwinkel Vakdagen ...
>>>
schiphol pgts
Ontwikkelingen mainports /

Schiphol stapt over op PGTS

Vanaf 7 januari stapt een groot deel van de luchtvrachtcommunity op Schiphol over op ...
>>>
cargojaar 2018
Ontwikkelingen mainports /

Maaike van der Windt van Royal Schiphol Group over cargojaar 2018

This year, we experienced ups and downs at Amsterdam Airport Schiphol, but we also ...
>>>
we make the city 2019

Save the date: WeMakeThe.City 2019

Op 17 juni tijdens de State of the Region komen honderden topspelers en changemakers ...
>>>

Last modified: 22 mei 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.