state region amsterdam

MRA scoort hoog bij IATA Innovation Award 2015

Twee innovatieve logistieke professionals uit de MRA zijn in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de IATA Innovation Award 2015 in Shanghai. Clive van Amsterdammer Niall van der Wouw en Cargo Claims van Kiona van de Burg, werkzaam bij het op Schiphol gevestigde Cargohub deelden de 2e en 3e plaats. De eerste prijs ging ook naar een Nederlands project CANTrack van Floris Kleijn.

 

Met veel enthousiasme maakte Des Vertannes, voormalig Head of Cargo van IATA, de aanwezigen in de zaal duidelijk dat hij tijdens de vorige WCS in Los Angeles, de Award had ingesteld om innovaties in de luchtvrachtindustrie te bevorderen door ze aan te moedigen, te erkennen en te ondersteunen. Daarna presenteerden de drie Nederlanders hun inzending en mocht de zaal de winnaar kiezen:

 

  • CANTrack by Floris Kleijn, CHEP Aerospace Solutions: smart ULD’s uitgerust met GPS, GSM, allerlei sensoren en zonnecellen voor de energievoorziening. CANTrack verdient zichzelf snel terug door beter asset management en biedt zeer gedetailleerde statusinformatie (exacte locatie, C2K, PoD). Door de diverse sensoren (temperatuur, schokken en licht) draagt deze innovatie  ook bij aan productkwaliteit en veiligheid. Het wordt getest bij Air Canada en Hawaian Airlines en komt daarna op de markt.

 

  • CLIVE Allocation Management by Niall van de Wouw, CLIVE: een softwareproduct dat zeer eenvoudig te gebruiken is voor kostenallocatie, vraagvoorspelling (via een combinatie van forecasting techniques en expert opinions), operations management en artificial intelligence. Het product wordt nu getest bij Swissport en DHL Aviation en eind 2015 gelanceerd.

 

  • Cargo Claims by Kiona van de Burg, CARGOHUB: een portal waarmee expediteurs en airlines hun claims en incidenten beter kunnen beheren. Via een centraal platform zijn alle gegevens over een incident en de afhandeling van claims voor alle schakels in de keten inzichtelijk. Door al deze gegevens in één file bijeen te houden, heeft iedereen altijd actuele informatie tot de hele claim afgehandeld is. Daarna zijner analyses mogelijk over bijv. de aard van de incidenten. Het portal wordt aangeboden via een zgn. Freemium/Premium model.

 

Winnaar CANTrack kreeg een prijs van US$ 20.000,=, de beide andere finalisten ontvingen elk US$ 8.000,=. 

 

Bron: ACN.nl

 

Geef een reactie