IGES-Port of Amsterdam wint prestigieuze Sustainability Challenge Award

Integrated Green Energy Solutions (IGES) heeft de IAPH World Ports Sustainability Awards gewonnen in de categorie Klimaat en Energie. De fabriek werkt op basis van een combinatie van bewezen, gepatenteerde technologie uit Australië met een baanbrekende installatie om plastic te verwerken tot brandstof. Die installatie heeft IGES zelf ontwikkeld, gesteund door Port of Amsterdam.

IGES heeft een vergunning om 100 ton per dag aan afgedankt (‘end-of-life’), niet-recyclebaar plastic te verwerken om 35 miljoen liter brandstof per jaar te produceren die geen verdere verwerking, vermenging of raffinage vereist – een wereldprimeur.

IGES is van mening dat er de capaciteit is om uiteindelijk tot 400 ton per dag aan ‘end-of-life’ plastic te verwerken om 140 miljoen liter brandstof te produceren (gezien de populatie van Amsterdam en haar omgeving).

IAPH World Ports Sustainability Awards

Het doel van de Awards, georganiseerd door de International Association of Ports and Harbors (IAPH), is havengemeenschappen te stimuleren om samen te werken met bedrijven, overheden en de belangrijkste stakeholders bij het creëren van een duurzame toekomst over de hele wereld. De onderscheiding werd op 9 mei toegekend op een galadiner tijdens de conferentie van IAPH World Ports in Guangzhou, China.

De toekenning van de awards was in handen van een internationale jury bestaande uit vooraanstaande vertegenwoordigers uit de sector, waaronder de World Maritime University, UNCTAD (VN-conferentie voor handel en ontwikkeling), Institute of Chartered Shipbrokers en de managementschool van de Universiteit Antwerpen (AMS). Elk jurylid gaf de genomineerde projecten een puntenaantal op basis van de selectiecriteria, waarbij publieksstemmen voor 30 procent bijdroegen aan de algemene beoordeling.

Roon van Maanen, Director Circular & Renewable Industry bij Port of Amsterdam: “Port of Amsterdam is vereerd en feliciteert IGES met deze belangrijke award. We werken nauw samen met IGES in verschillende rollen om het project vooruit te helpen en een betere oplossing te vinden voor de ‘end-of-life plastics’. De award is een beloning en een erkenning van Port of Amsterdams strategie om de circulaire hotspot van Europa te worden”.

Voor meer informatie

https://www.igesolutions.org/resources/.