logo SHARE Award

Inschrijven SHARE Award 2017 kan tot 31 maart

logo SHARE Award
In Haarlemmermeer wordt jaarlijks de SHARE Award uitgereikt aan een pionier in circulair ondernemen en andere duurzame initiatieven en kansen. Dit jaar gebeurt dit voor de zesde keer. De prijs is een initiatief van onder meer de gemeente Haarlemmermeer, SADC, logistiek vastgoedontwikkelaar LOG4REAL, Schenk Makelaars en Schiphol Group. Uit deze namen blijkt dat er een nauwe band is tussen circulair ondernemen en de logistiek. Inschrijven voor de SHARE Award 2017 kan nog. Misschien wilt u als logistiek ondernemer meedingen of een collega-ondernemer voordragen voor de competitie?
Uit alle inzendingen kiest de SHARE Award jury drie bedrijven die worden genomineerd voor de SHARE Award 2017. De drie nominaties worden op woensdag 5 april bekendgemaakt. De drie kandidaten worden vervolgens uitgebreid onderzocht op hun duurzame ambities. Een filmteam bezoekt ze namens de jury. Op op maandag 29 mei 2017 volgt de bekendmaking van de winnaar tijdens het SHARE 2017 congres in SugarCity.

Voorwaarden deelname SHARE Award

Bedrijven die willen meedingen naar de SHARE Award moeten uit de regio Haarlemmermeer komen of een directe relatie hebben met de regio. Eerdere winnaars en leden van de stuurgroep zijn uitgesloten van deelname. Overige criteria:

  1. beoordeling op prijs/investering in duurzaamheid
  2. de mate van innovatie die wordt gebruikt
  3. de duurzame rentabiliteit
  4. de financiële rentabiliteit
  5. de duurzame zichtbaarheid en beleving van het bedrijf
  6. de opschaalbaarheid of dupliceerbaarheid van het duurzame product of proces.
  7. de haalbaarheid of bereikbaarheid van de onder 6 benoemde activiteiten.
  8. de C2C-ness, of soortgelijke duurzame voorwaarden van het product of proces.
  9. bestaat het duurzame product of proces uit nieuwe of een bestaande ontwikkeling of bouw
  10. wat zijn de duurzame ambities (inspiratie of missie) van het bedrijf

Aanmelden van uw of een ander bedrijf kan door het invullen van dit vragenformulier vóór 31 maart.
Ga voor meer informatie over de SHARE Award naar de website van SHARE Haarlemmermeer.

Inspiratie: genomineerden en winnaar SHARE Award 2015

Rigo Verffabriek heeft de SHARE Award 2015 gewonnen omdat het bedrijf bestaande kennis en een oud product – verf op basis van lijnolie- combineert met een vernieuwende manier van werken. Door vooral regionaal te werken zijn daarnaast de logistieke ketens kort. De SHARE Award is een blijk van erkenning en stimulering voor een bedrijf dat opvalt op het gebied van duurzame initiatieven en kansen. John Nederstigt, wethouder duurzame economische ontwikkeling Haarlemmermeer, reikte de SHARE Award uit tijdens het achtste SHARE congres.

Naast Rigo Verffabriek uit IJmuiden waren ook Bambooder en StoneCycling uit Amsterdam en de Composietbrug Schiphol Logistics Park genomineerd.
StoneCycling, Amsterdam
StoneCycling maakt kwaliteits bakstenen van puin en productie-afval. De stenen kunnen ieder gewenst design krijgen. Cofounder Tom van Soest focuste voor zijn eindopdracht voor de Design Academy in Eindhoven op circulaire aanpassingen van de bouwwereld. Indertijd stonden veel gebouwen leeg, de enige oplossing leek sloop. Tom van Soest zag het sloopafval niet als afval, maar als materiaal. Deze gedachte leidde tot de oprichting van StoneCycling in 2012. StoneCycling gebruikt sloop- en industrieel afval als ruwe materialen om producten te maken met een hogere waarde.
https://www.youtube.com/watch?v=3n0yWDePDQM
Composietbrug Schiphol Logistics Park (SLP), Schiphol
Rafail Gkaidatzis ontwierp in het kader van zijn afstudeeronderzoek aan de TU Delft een brug van biobased materialen. Hij heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar welke materialen gebruikt konden worden en de technische en financiële haalbaarheid daarvan. Vooral de samenstelling van de materialen maakt de brug innovatief en bijzonder. Rafail ontwierp de brug in samenwerking met Schiphol Logistics Park (SLP), dat momenteel wordt ontwikkeld. De biobased brug komt tussen het Ringdijkpark en de Naritaweg op SLP te liggen. Zo kunnen de werknemers van SLP gebruik maken van het groene park en kunnen de bewoners van de dijk via de brug en het bedrijventerrein naar de bushalte op SLP.
https://www.youtube.com/watch?v=hJ9W5xXzI-I
 

Geef een reactie