Brexit

Is uw bedrijf al Brexit-proof?

Minister Kaag van Buitenlandse Handel heeft eind maart de Brexit Impact Scan gelanceerd waar ondernemers kunnen testen wat de mogelijke gevolgen zijn van de Brexit voor hun bedrijf. De minister drukte ondernemers op het hart om zich daar goed op voor te bereiden: ‘Handel tussen het VK en de EU zal nooit meer hetzelfde zijn. We moeten ons gezamenlijk voorbereiden op deze nieuwe werkelijkheid en de negatieve impact ervan zoveel mogelijk beperken. Met nog maar één jaar te gaan is het nu de tijd om u goed voor te bereiden op de gevolgen van de Brexit voor uw bedrijf’.
De Brexit Impact Scan kan worden gedaan via www.brexitloket.nl. “Ondernemers kunnen met de tool op een eenvoudige en laagdrempelige manier de mogelijke gevolgen van de Brexit voor hun bedrijf in kaart brengen. Zo zien ze snel waar de risico’s zitten voor hun onderneming, maar zeker ook waar de kansen liggen”, aldus de minister.

“Handel tussen het VK en de EU zal nooit meer hetzelfde zijn”

Wanneer mkb-ers, die al actief zijn op de markt in het Verenigd Koninkrijk, meer advies willen kunnen ze gebruiken van zogenoemde Brexit-vouchers die vanaf morgen ter beschikking worden gesteld. Kaag: “Hiermee kunnen deze bedrijven bij een deskundige advies inwinnen over alternatieve markten en de gevolgen van de Brexit voor hun onderneming op het terrein van logistiek of het vrij verkeer van werknemers, goederen en diensten.”

Brexit on Tour

“De gevaren van een harde Brexit zijn absoluut nog niet geweken. Maar met deze nieuwe tools die we samen hebben ontwikkeld en met www.hulpbijbrexit.nl is er nu geen enkel excuus om niet te starten met je voorbereiding. Om te zorgen dat we iedereen bereiken gaan we de komende maanden ook nog het land in. Samen met de Rijksoverheid, de banken en Evofenedex organiseren we onder de noemer Hulp bij Brexit on Tour vijf regionale bijeenkomsten voor ondernemers, verspreid over het land. Zo krijgen we het bij iedereen tussen de oren dat je je hier serieus op moet voorbereiden”, aldus Hans de Boer van VNO-NCW.

NBCC Brexit Forum

Tijdens de 15e editie van het NBCC Brexit Forum was er veel aandacht voor het gezamenlijk oppakken van de handschoen om Nederlandse ondernemers klaar te stomen voor Brexit. ‘Het VK is voor Nederland de tweede handelspartner. In 2017 exporteerde Nederland voor € 39 miljard aan goederen en € 21,7 miljard aan diensten naar het VK. Het is dan ook van het grootste belang dat die bedrijven zich goed voorbereiden op de nieuwe situatie. Het NBCC Brexit Forum faciliteert het uitwisselen van kennis en ondersteunt een praktische en duurzame voorbereiding op Brexit. Het feit dat er meer dan 500 ondernemers vandaag zijn gekomen, onderstreept hoe Brexit leeft in Nederland. We hopen dat de jarenlange sterke banden met het VK ons zullen helpen bij nieuwe en succesvolle manieren van samenwerken,’ aldus Anton Valk, voorzitter van de NBCC.
Bron: Rijksoverheid.nl.

Geef een reactie