subsidie werkleerplaats

Provincie breidt banenproject Schiphol uit

Na 2 succesvolle edities van het project Nieuw-West Airport Express heeft de provincie Noord-Holland besloten hiermee door te gaan. Vanaf nu kunnen niet alleen inwoners uit Amsterdam Nieuw-West aan een baan worden geholpen op Schiphol, maar kunnen ook inwoners uit bijvoorbeeld Haarlemmermeer, Zaanstad of de IJmond meedoen. Denk aan banen als service agent tot verkoper en van bagagemedewerker tot beveiliger. De provincie stelt weer een bedrag van € 200.000,- beschikbaar.

Gedeputeerde Tekin (Arbeidsmarkt & Onderwijs): “Met dit project zorgen we ervoor dat bewoners niet alleen maar geluidsoverlast hebben van de vliegtuigen, maar ook plezier kunnen beleven aan Schiphol in de vorm van werk. Dat ik zelf in Nieuw West ben geboren en getogen, maakt het extra speciaal voor mij. En nu breiden we het uit naar de regio en kunnen nog meer mensen kans maken op een baan op Schiphol.”

Banenproject Schiphol Nieuw-West Airport Express

Nieuw-West Airport Express is in 2014 van start gegaan en aan het eind van deze 1eeditie werden een kleine 100 mensen aan een baan geholpen. In juni 2015 heeft de provincie wederom een bedrag beschikbaar gesteld van € 200.000,- voor de 2e editie. Aan het eind van dit traject werden meer dan 130 mensen succesvol aan een baan geholpen op Schiphol.
Het project Werk-en-de luchthaven, zoals het project Nieuw-West Airport Express vanaf 2018 heet, is een samenwerking tussen de provincie Noord-Holland, StartPunt Nieuw West en de Luchtvaart Community Schiphol (LCS).
Kijk voor meer informatie op de website van de provincie Noord-Holland.
Bron: noord-holland.nl

Geef een reactie