state region amsterdam

Kennislab voor Urbanisme in de Westas zoekt partners

Sinds het Kennislab voor Urbanisme actief is in de Amsterdamse Westas hebben 19 studenten deelgenomen aan het lab. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen voor bedrijven, overheden en andere partijen. Voor het komend jaar staan 8 nieuwe talentvolle jonge mensen te wachten om aan de slag te gaan. Daarom zoekt het Kennislab nieuwe partners.

 

Het Kennislab voor Urbanisme is een extern R&D dat innovatieve bedrijven en overheden in contact brengt met talentvolle studenten en met elkaar. De combinatie van jong talent én het unieke netwerk maken het aantrekkelijk om als partner deel te nemen aan het Kennislab voor Urbanisme in de Westas.

 

Stimuleren economie en innovatie
In de Westas werkt het Kennislab aan de vraag hoe we de Westas kunnen versterken zodat die economisch gezien een nog sterker en innovatiever gebied wordt. Dat doen we met succes. Sinds het Kennislab voor Urbanisme is neergestreken in de Amsterdamse Westas, is het netwerk tussen de partners versterkt, werken we aan een manifest en zijn er plannen om een incubator op te zetten. De eerste 19 studenten hebben al 11 producten afgeleverd. Met andere woorden: de Westas krijgt vorm. Dat kan alleen samen met onze partners. Zij vormen de Westas. Maar bij een regio in oprichting kunnen er altijd partners bij. Dus zoeken we partijen in het bedrijfsleven, bij de overheid en daar tussenin die samen met ons de Westas willen maken.

 

Focus op ondernemerschap

Binnen het Kennislab voor Urbanisme ontwikkelen we nieuwe ideeën én focussen we op de uitvoering daarvan. Daarom verwachten we van de studenten dat ze hun plan afleveren mét een businessplan. En geven we veel aandacht aan ondernemerschap. Want een idee is leuk, een idee dat je kan uitvoeren en waarmee je geld kan verdienen is nog veel leuker.

 

Samen werken aan de Westas

Maar de samenwerking in het lab gaat verder. Via de begeleiding van de studenten komt u op een ontspannen manier in contact met overige partners. Op dit moment zijn dat: Economische Zaken Amsterdam; Elba-Rec; Gemeente Haarlemmermeer; Gemeente Zaanstad; Greenport Aalsmeer; Port of Amsterdam; Projectorganisatie Westpoort/Sloterdijken (Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam); SADC; Schiphol Cargo; Siemens Nederland; Stadsdeel Amsterdam Nieuw-West en TransForte.

U ziet dat de overheid goed is vertegenwoordigd, maar dat private sector nog achterblijft. Dat willen we graag oplossen. Zonder iemand te willen uitsluiten, zoeken we innovatieve bedrijven die zich bezig houden met logistiek, de circulaire economie en/of de sociale kant van de stad en die partner willen worden van het lab in de Westas.

 

Wat houdt een partnership in?

Founding partners zitten in de stuurhut van het Kennislab voor Urbanisme. Het partnership houdt het volgende in:

  • Als partner denkt u actief mee over de kennisvraag die het Kennislab onderzoekt. U wordt uitgenodigd voor de maandelijkse vergaderingen en bent welkom om regelmatig een bezoek te brengen aan onze studenten in het lab en hen inhoudelijk bij te sturen. De studenten komen ook bij u langs om kennis op te doen en uit te wisselen.
  • U wordt uitgenodigd om de maandelijkse evenementen van het Kennislab (gratis) te bezoeken samen met twee collega’s en een aantal relaties. Als partner kunt u desgewenst een evenement in uw bedrijf organiseren.
  • U kunt zitting nemen in de jury van de Urbanisme Award van het Kennislab.
  • We nemen u actief mee in de communicatie over het Kennislab, in de vakbladen van Elba Media zijn altijd twee pagina’s gewijd aan het Kennislab. Daar staat uw logo bij.
  • U ontvangt gedurende uw partnership een abonnement op het vakblad Vitale Stad.

 

Vragen en info
Kijk op onze website voor meer informatie over het Kennislab of onze partners. Ook kunt u bellen (033-8700100) of mailen met Jan-Willem Wesselink voor de mogelijkheden.

 

Bekijk de video (vanaf minuut 55) voor de ervaringen van onze partners in de Westas.

 

Geef een reactie