flevoland hotspot

Logistiek cluster Flevoland tweede in top Logistieke Hotspots Nederland

In de jaarlijkse verkiezing van de twintig belangrijkste Logistieke Hotspots van Nederland, is Logistiek Cluster Flevoland (Almere-Lelystad-Zeewolde) opnieuw gestegen en komt hiermee op de tweede plek. Het Logistiek Cluster Flevoland heeft alleen West-Brabant nog voor zich.

Bron: Gemeente Lelystad/Foto: Jysk.

Wethouder economische zaken, Dennis Grimbergen is trots op deze hoge notering: ‘Lelystad heeft samen met Almere en Zeewolde een sterke strategische positie op logistiek gebied. Zowel onze ligging en de ruimte als onze bereikbaarheid en voorzieningen scoren hoog.’ Onderling samenwerken, daar gaat het om in de logistiek. Overheid, onderwijs en bedrijfsleven werken hier nauw samen. ‘We zijn er trots op dat we opnieuw gestegen zijn en als regio stevig op de logistieke kaart van Nederland staan’, aldus de wethouder.

Experts

De Logistieke Hotspot van het Jaar verkiezing is tot stand gekomen met een enquête onder 49 logistieke experts, werkzaam in de logistieke dienstverlening, vastgoedontwikkeling, makelaardij, consultancy en advies en onderwijs en wetenschap. Waardering gebeurt op basis van onder andere de criteria  beschikbaarheid personeel, beschikbaarheid bouwgrond en medewerking van gemeenten en overheid.

Meer informatie over de hotspot Logistiek Cluster Flevoland

Meer informatie over het Logistiek Cluster Flevoland op https://lcflevoland.nl/.