dmi-ecosysteem

Logistieke bedrijventerreinen MRA kandidaat Circular Economy Award

Meerdere logistieke bedrijventerreinen in de Metropoolregio Amsterdam dingen mee naar de Circular Economy Award 2020 die eind oktober wordt uitgereikt. Op de longlist staan onder meer Lelystad Airport Business Park, Schiphol Trade Park en Polanen Park, schrijft Jeanet van Antwerpen van SADC. 

Dit jaar wordt voor de vierde keer de Circular Economy Award uitgereikt. De prijs kijkt terug op het afgelopen jaar en maakt de balans op: wat is de voortgang van de werklocaties die de afgelopen drie jaar in de race waren voor de award? Wie heeft de meeste resultaten geboekt? De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het BT Event op 29 oktober.

De Circular Economy Award is een jaarlijkse verkiezing van de beste Nederlandse initiatieven op het gebied van circulaire economie. Deze verkiezing maakt zichtbaar hoe bedrijven en terreinen op een succesvolle manier invulling geven aan hun circulaire doelstellingen. Werklocaties die het beste uitvoering geven aan circulaire ambities en nadrukkelijk de samenleving betrekken, ontvangen een pluim in de vorm van de onderscheiding.

De lijst met genomineerden is inmiddels een lange: 35 werklocaties zijn genomineerd voor de Circular Economy Award 2020. Dit laat zien dat steeds meer werklocaties stappen maken om de circulaire doelstellingen te halen. Een greep uit de genomineerde werklocaties: Lelystad Airport Business Park, Park 20|20, Brainport Industries Campus, Havenbedrijf Rotterdam en werkspoor Utrecht. Ook werklocaties van SADC zijn genomineerd voor de Circular Economy Award 2020: Business Park Amsterdam Osdorp, PolanenPark en Schiphol Trade Park.