milkrun export

Luchtvrachtbedrijven Schiphol starten met Milkrun Export

Een aantal luchtvrachtbedrijven op Schiphol lanceert in samenwerking met het Schiphol Cargo Mainport Programma (SCMP) een campagne om na het succes van de Milkrun Import ook Milkrun Export uit te rollen. Expediteurs kunnen zich vanaf nu gratis aanmelden. In de Milkrun wordt import- of exportvracht geconsolideerd vervoerd van en naar de afhandelaars. De administratie gebeurt via Aircargobook.com. Door zendingen te bundelen, is de beladingsgraad per truck hoger wat leidt tot minder vervoersbewegingen en CO2-uitstoot, minder wachttijd, lagere vervoerskosten en een voorspelbare logistiek. Schiphol is met het Milkrun-concept uniek in de wereld.

Na het succes van Milkrun Import hebben vervoerders, expediteurs en de vijf afhandelaars op Schiphol vanaf 2021 onderzocht hoe het aantal vervoersbewegingen met exportzendingen op de luchthaven omlaag kan. Dat is gelukt. Door exportvracht aan te melden via aircargobook.com en daarna zendingen te bundelen is de beladingsgraad van vrachtwagens gestegen naar 75-80%.

Bundelen van lading betekent minder congestie, zowel op de luchthaven als bij de afhandelaars én een schoner on airport-transport. ‘Joint cargo, less miles!’

Milkrun Export is hiermee een groot succes, concludeert Dimitri Brink – DHL Global Forwarding: “Het zorgt voor een voorspelbaar on airport-transport en helpt congestie verminderen, ook tijdens het lossen bij de afhandelaars. Expediteurs en vervoerders kunnen hierdoor hun planning verder optimaliseren. Daarbij helpt Milkrun CO2-uitstoot verminderen. Daar profiteert iedereen van. Milkrun “Joint cargo, less miles”, een nieuwe stap naar een volledig gedigitaliseerde vrachtafhandeling.”

Wat is Milkrun?

Milkrun dankt zijn naam aan het vaste rondje van de melkboer langs zijn klanten. De ACN-community doet dit nu met luchtvracht. Op het online platform aircargobook.com melden expediteurs hun zendingen aan bij de vervoerders. De vervoerder haalt de zendingen op en levert ze aan bij de afhandelaars. De chauffeur maakt meerdere stops met zijn voertuig, dat door de Milkrun beter beladen is dan voorheen. De afhandelaars bieden een vlotte afhandeling, vrije loslocatie en daardoor minder wachttijden.

Hoe neem ik deel aan de Milkrun?

Om te kunnen deelnemen aan Milkrun Export heeft de expediteur een account nodig bij Cargonaut, moet hij werken met eLink en dient hij lid te zijn van ACN. Deelname aan Milkrun Export is dit jaar nog gratis door subsidie van SCMP. Vanaf 2024 worden kosten in rekening gebracht. De kosten voor vervoer worden tussen vervoerder en expediteur geregeld.

Voor meer informatie over deelname, stuur een e-mail naar ACN.