datastandaard mobiliteit

Meedenken? Werkgroep nieuwe datastandaard mobiliteit in de maak

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Amsterdam en de vier overige grootste gemeentes in ons land hebben samen de eerste uniforme datastandaard voor mobiliteit ontwikkeld: de City Data Standaard-Mobiliteit (CDS-M). Het ministerie en de gemeentes stellen een werkgroep samen voor de doorontwikkeling van de CDS-M en zoeken leden die willen deelnemen aan de werkgroep.

In de werkgroep werken mobiliteitsaanbieders provincies en gemeentes samen. De werkgroep test de eerste versie van de CDS-M op bestaande praktijkvoorbeelden en moet ervoor zorgen dat de standaard uiteindelijk dé data-standaard voor heel Nederland wordt.

Voor de werkgroep zijn verschillende expertises nodig. Ben je jurist governance expert bij een overheid, data-analist, vervoersmanager, computer science expert, security expert, mobiliteitaanbieder, databroker of communicatiespecialist of denk je op een andere manier te kunnen bijdragen aan de doorontwikkeling van de testversie naar een definitieve CDS-M?  Meld je dan aan voor de werkgroep via cds-m@amsterdam.nl.

Op 26 mei 2021 gaat de werkgroep van start.

Meer weten over de datastandaard mobiliteit?

Meer lezen over de City Data Standaard-Mobiliteit kan via Polis, het internationale platform van steden en regio’s die zich bezig houden met transportinnovatie.

Geef een reactie