MIF-steun We4sea

MIF-steun We4Sea & efficiënt brandstofgebruik schepen

Mainport Innovation Fund II (MIF) investeert € 400.000 in We4Sea, een maritieme technologie-startup. We4Sea richt zich op efficiënter brandstofgebruik voor zeeschepen. Met de investering wil de startup zijn groei in de maritieme transportsector versnellen.
We4Sea heeft een cloud-platform ontwikkeld dat geavanceerde oplossingen biedt om de prestaties van zeeschepen te verbeteren en brandstofverbruik en uitstoot te verminderen. We4Sea verzamelt grote hoeveelheden operationele scheepsdata, zoals positie, snelheid, richting en motordata. Deze data wordt naar de wal verstuurd en vervolgens verrijkt met andere databronnen, zoals weersomstandigheden, golfhoogte, stroming en wind. De algoritmes en energiemodellen die We4Sea heeft ontwikkeld zetten de data om in managementinformatie om het gebruik en de configuratie van het schip te optimaliseren.

Waarom MIF-steun We4Sea

In pilotprojecten heeft We4Sea bewezen dat door het gebruik van data-analyse substantieel op brandstofkosten kan worden bespaard, tot wel 20%. Toepassing van de We4Sea-technologie is eenvoudig, er is geen aanvullende hardware nodig aan boord van een schip.

“Deze investering draagt bij aan het strategische doel van Havenbedrijf Amsterdam om een slimme en duurzame haven te creëren. We4Sea biedt de maritieme industrie een belangrijke innovatie voor verduurzaming van de scheepvaart en vermindering van de CO2-uitstoot”
Michiel de Brauw, CFO, Havenbedrijf Amsterdam

Over het Mainport Innovation Fund II

Op 1 oktober 2015 is Mainport Innovation Fund II (MIF II) van start gegaan. Het fonds is opgericht door KLM, Schiphol, TU Delft, Havenbedrijf Amsterdam en NS. MIF II onderscheidt zich door een focus op innovatie in transport, logistiek en luchtvaart en door de nauwe samenwerking met sterke partners uit deze industrie. Door de actieve betrokkenheid van de partners kan het fonds startups een platform bieden om versneld te groeien. Het fonds richt zich op innovatieve Nederlandse startups met internationale ambitie die kennis, netwerk en kapitaal zoeken voor marktintroductie en commerciële expansie.
 

Geef een reactie