state region amsterdam

Miscanthusgroep genomineerd voor SHARE Award 2014

Miscanthusgroep U.A is een van de vier genomineerden voor de Share Award 2014. De gemeente Haarlemmermeer reikt de prijs jaarlijks uit als blijk van waardering en stimulering voor een bedrijf uit de regio dat uitblonk in duurzame initiatieven en kansen.

 

De genomineerden hebben allemaal een vorm van samenwerking gezocht. Een wijze van werken die past bij het thema van SHARE 2014 ‘Go Create’. Miscanthusgroep is een groep akkerbouwers die olifantsgras rondom Schiphol teelt ten behoeve van geluidshinder. Daarnaast is het gewas na oogst voor zeer veel biobased doeleinden toepasbaar. De Miscanthusgroep heeft een Green Deal met het ministerie van Economische Zaken.


Creatief, lokaal en samenwerkend

Volgens de jury is Miscanthusgroep U.A een mooi voorbeeld van creatieve lokale ondernemers die de samenwerking zoeken met kennisinstituten (Universiteit Wageningen) en vastgoedontwikkelaars (Schiphol Area Development Company) en anderen.

John Nederstigt, wethouder duurzaamheid, reikt de SHARE Award 2014 uit op 26 mei , tijdens de zevende editie van SHARE. 

 

SHARE
SHARE staat voor Sustainable HAarlemmermeer Real Estate; duurzaam ondernemen in de gemeente Haarlemmermeer en heeft als doel visie, kennis en ervaring samen te brengen en te delen. Miscanthus gaat de strijd om de Award aan met Woningcorporatie Ymere, HMSHost en Sanday’s en restaurant Vork en Mes.

 

Bron: gemeente Haarlemmermeer

 

Geef een reactie