home delivery world

Nieuwe Marqt en Picnic hubs voor last mile in Haven Amsterdam

Vanaf 1 oktober hebben zowel Marqt als Picnic een hub voor de last mile in de Amsterdamse haven. De ‘last-mile delivery’ is ook wel bekend als de laatste kilometers van een verzendproces. De twee marktpartijen bevestigen met hun keuze dat het Vervoerscentrum en de Alfadriehoek een uitstekende ligging hebben voor de ‘last-mile delivery’ en stadsdistributie.

Marqt heeft het 2.200 m² vrijgekomen pand van Peeters Vervoerscentrale aan de Gyroscoopweg betrokken, die naar een andere locatie in de haven is verhuisd. Jones Lang Lasalle (JLL) begeleidde de transactie.

Naast Marqt heeft ook online supermarkt Picnic per 1 oktober een hub locatie in het Amsterdamse havengebied geopend. Vanuit deze hub in de Alfadriehoek gaat Picnic met elektrische voertuigen bestellingen bezorgen in West en delen van Nieuw-West. Picnic leverde al bestellingen in enkele andere delen van de stad.

Port of Amsterdammarqt picnic hub

Port of Amsterdam werkt aan een modern en toekomstbestendig Vervoerscentrum dat door haar ligging aan de A10 en de groeiende stad steeds strategischer komt te liggen.

Deze recente vestigingen dragen bij om van het Vervoerscentrum dé last mile delivery hub voor Amsterdam te maken.