state region amsterdam

Omron Hoofddorp levert finalist Logistiek Manager 2015

Twee heren en één dame zijn doorgedrongen tot de finale van de verkiezing Logistiek Manager van het Jaar 2015. Zij hebben de voorverkiezing overleefd en maken zich op voor de laatste horde. Carin Hendriksen van Omron in Hoofddorp is een van de drie finalisten.

Het aantal kanshebbers voor de verkiezing Logistiek Manager van het Jaar 2015 is teruggebracht van vijf naar drie. De finalisten zijn: Eric Ermstrang, director of transportation & packaging bij Philips Health Systems, Carin Hendriksen, manager manufacturing & warehouse operations bij Omron in Hoofddorp en Iwan te Winkel, directeur logistiek bij Raab Karcher.

 

Visie Carin Hendriksen (46)
Carin Hendriksen is manager manufacturing & warehouse operations bij Omron. Zij ervaart de nominatie als een beloning voor het doorvoeren van Lean Logistics in de praktijk. Hendriksen gaf leiding aan het Lean transformatieproces binnen de fabriek en voerde Lean daarna door binnen logistiek. “Mijn grootste uitdaging bestaat uit het leiden van mijn team door een belangrijk en noodzakelijk organisatieveranderingsproces met als grootste uitdaging, de strijd tegen verspilling met effectieve en vereenvoudigde processen als resultaat.” Een radicale verandering was noodzakelijk om de toekomstige activiteiten van Omron in Nederland veilig te stellen. Dit betekende letterlijk alles opruimen en helemaal opnieuw beginnen. Dit heeft binnen een tijdsbestek van twee tot drie jaar geleid tot een productiviteitsverbetering van 60 procent en een reductie van directe kosten per order line van 30 procent. De verwachting is dat de omzet in het Distributie Centrum gaat verdubbelen in de komende vijf jaar tot meer dan 1 miljard Euro. Om dit te realiseren worden de verantwoordelijkheden voor verbeteringen op de werkvloer neergelegd. “Geloven in eigen kracht en ervaren dat het echt mogelijk is om zelf het stuur in handen te hebben, daar draait het wat mij betreft om bij succesvolle veranderingen”.

 

Op 23 maart wordt in de Jaarbeurs in Utrecht de Logistiek Manager van 2015 gekozen. Dan wordt ook bekend wie zich Jong Logistiek Talent van het Jaar mag noemen.


Bekijk ook het interview van de organisatie van de verkiezing van de Logistiek Manager 2015 met Carin Hendriksen.

Lees het volledige artikel met daarin ook de visie van de overige twee finalisten.

 

Bron: Logistiek.nl

Geef een reactie