state region amsterdam

Ondernemers schetsen de toekomst van Schiphol

 

Met de elektrische deelscooter even naar een inspirerende lunchpresentatie die plaatsvindt op de Transport & Logistiek Campus om vervolgens in 10 minuten met de doorgetrokken Noord/Zuidlijn naar het hart van Amsterdam te rijden. Als het aan de ondernemers van ORAM Schiphol ligt, gaat de nationale luchthaven een prachtige en innovatieve toekomst tegemoet.

 

Het beste idee voor Schiphol

Donderdag 16 mei kwamen 60 ORAM-leden bij elkaar bij gastheer Schiphol Group om te discussiëren over de beste ideeën voor Schiphol. In wervende pitches presenteerden SADC, Singaz, Cinergie en wethouder Arthur van Dijk hun plannen om de economische motor van de regio verder te versterken door haar  duurzamer, bereikbaarder en dynamischer te maken.

 

Optimistisme

De gemene deler in de pitches was het optimisme. De sprekers pleitten voor het oprichten van een campus waar de crème de la crème op het gebied van  transport en logistiek elkaar zal treffen (SADC), voor het verbinden van de verschillende delen van Schiphol via een netwerk van elektrische scooters en fietsen (Singaz) en voor het – in de geest van Gunter Pauly – verduurzamen van de luchthaven door schaarse, dure en vervuilende elementen uit het verleden te vervangen door de schone, betaalbare en overvloedig beschikbare alternatieven van de toekomst (Arthur van Dijk).

 

Borrel op Schiphol

Een geslaagde middag. Bij de borrel praatten de ondernemers na over alle ideeen en een nog mooiere toekomst van Schiphol als werkgebied.

 

Bron: ORAM.nl

Geef een reactie