Greenport Aalsmeer waterstof

Oproep Greenport Aalsmeer: waterstof uitproberen in eigen logistiek

Greenport Aalsmeer zoekt een bedijf dat wil experimenteren met waterstof. Aanleiding is de opzet in Noord-Holland van een succesvol project: het Fieldlab Waterstof in Agri. Het lab gaat functioneren als fysieke hotspot voor experimenten met waterstoftechnologie en de toepassing van waterstof in de praktijk. Agrarische ondernemers, kennisinstellingen en overheden werken er samen aan waterstofinnovatie en de ontwikkeling van waterstofinfrastructuur.

Het gebruik van waterstof is een belangrijke ontwikkeling op het gebied van de verduurzaming van de logistiek. In Noord-Holland wordt veel onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van waterstof voor transport en logistiek, onder meer in de haven van Amsterdam, de luchtvaart en het wegvervoer. Het Fieldlab Waterstof in Agri is een gezamenlijk initiatief van Greenport NHN, Ontwikkelingsbedrijf NHN, New Energy en de betrokken agrarische ondernemers.

Greenport Aalsmeer zoekt bedrijf voor testen waterstof

Greenport Aalsmeer is op zoek naar een bedrijf dat voor zijn interne logistiek wil kijken wat mogelijk is voor het toepassen van waterstof en/of een bedrijf dat wil onderzoeken wat er kan met bestelwagens. Interesse? Neem contact op met Moniek van de Put, projectmanager Logistiek bij Greenport Aalsmeer.