Schiphol in Bosatlas van de Veiligheid

 Untitled
Onlangs is de Bosatlas van de Veiligheid verschenen. De atlas toont in 10 hoofdstukken de essentie van alles wat in Nederland speelt rond het thema veiligheid. Dat gebeurt aan de hand van kaarten, infographics en luchtfoto’s. Thema’s zijn onder meer persoonlijke veiligheid, waterveiligheid, cybercriminaliteit en internationaal terrorisme. In de bosatlas staat ook een gedetailleerde infographic over de veiligheid op Schiphol.
De infographic geeft informatie over hoe Schiphol de veiligheid op de luchthaven waarborgt. Zo zijn bijvoorbeeld de procedures bij winterse neerslag en het werk van de Bird Controller in de afbeelding opgenomen. Ook de manier waarop bedrijven die werkzaam zijn op Schiphol werken aan veiligheid, komt aan bod.

Breed overzicht veiligheid

De Bosatlas van de Veiligheid gaat over de bescherming van mensen tegen gevaren als geweld, ongevallen, rampen en incidenten. Denk aan ongelukken in en om het huis, pesterijen op school, verkeersongelukken, milieuvervuiling, voedselvergiftigingen, kleine en grote criminaliteit, infectieziekten en besmettingen, oorlogsgeweld. Maar ook het hedendaagse religieus terrorisme en de opkomst van cybercriminaliteit hebben een plek in de atlas.
De Bosatlas van de veiligheid is bestemd voor een breed publiek en verkrijgbaar bij de boekhandel. Daarnaast krijgen alle scholen voor voortgezet onderwijs en alle beroepsopleidingen voor veiligheidskunde in Nederland in het voorjaar van 2018 een set atlassen met lespakket aangeboden door enkele overheidsinstellingen en bedrijven.

Meer informatie Bosatlas van de Veiligheid

Meer informatie over de Bosatlas van de Veiligheid vindt u op de bijbehorende website.
De Bosatlas van de Veiligheid is verkrijgbaar vanaf 30 november en kost € 29,95

Bron: Schiphol.nl

Geef een reactie