Smart Logistics Hub officieel geopend

Jonas van Stekelenburg, directeur Schiphol Cargo, heeft op vrijdag 13 november de Smart Logistics Hub geopend. In theGROUNDS op Schiphol kwamen meer dan 50 logistieke topprofessionals bijeen voor de officiële opening. De dag was het einde van de openingsweek en het begin van een hub die de schakel wordt tussen logistieke vernieuwers en een logistieke markt die de marges ziet afnemen.

 

In de openingsweek van 10 t/m 13 november trapte de Smart Logistics Hub af met seminars, presentaties en ondernemersontbijten van topsprekers, innovators en financiers uit de logistiek. Samen hebben zij de basis gelegd voor een sterke logistieke hub. ”žNu is het moment”, stelde Jonas van Stekelenburg, verwijzend naar de kansen voor vernieuwing. ”žEr is 18 miljoen beschikbaar vanuit het Mainport Innovation Fund en dat zoekt naar goede ideeën. Ideeën die in deze hub tot stand kunnen komen en zich kunnen ontwikkelen.”

 

Werkplekken in theGROUNDS

Drie start-ups hebben zich inmiddels verbonden aan de Smart Logistics Hub. Zij gaan in theGROUNDS werken aan vernieuwende ideeën voor de logistiek en de circulaire economie. Overigens is daar nog ruimte voor meer start-ups met dezelfde doelstelling.

 

Vervolg

De openingsweek van de Smart Logistics Hub is het startschot voor een hele reeks evenmenten waar vernieuwers in contact kunnen komen met bestaande marktpartijen en vice versa voor kennisuitwisseling en gezamenlijke kennisontwikkeling. Kijk op www.smartlogisticshub.nl voor meer informatie en ontdek welke evenementen interessant zijn voor u. 

Geef een reactie