staken vrachtvluchten klm

Staken vrachtvluchten KLM kan dramatisch zijn voor economie

De Nederlandse overheid heeft aanvullende maatregelen aangekondigd in het kader van de bestrijding van COVID-19, waaronder een algeheel vliegverbod vanuit en naar een aantal landen. Ook wordt een tweede coronatest voor reizigers, waaronder de bemanning van vrachtvliegtuigen, verplicht gesteld. KLM geeft aan dit laatste niet aanvaardbaar te vinden in haar rol als werkgever. Dit kan er toe kan leiden dat KLM zich gedwongen ziet haar lange afstandsvluchten, waaronder alle vrachtvluchten, te staken.

Als dit gebeurt dan heeft het dramatische gevolgen voor de Nederlandse internationale supply chain. De snelle en betrouwbare luchtvrachtketen is voor veel bedrijven met een internationale supply chain de laatste maanden onmisbaar gebleken. Daarnaast heeft juist de luchtvrachtketen een essentiële rol bij het vervoer van COVID-19-vaccins en medische hulpmiddelen. De luchtvrachtcapaciteit van KLM is daarbij noodzakelijk.

“Logistieke partijen roepen overheid en KLM op om snel een oplossing te vinden”

Air Cargo Netherlands, Fenex, evofenedex en TLN roepen de Nederlandse overheid en KLM op om zo spoedig mogelijk tot een andere, zo veilig mogelijke, oplossing te komen.