foto bij thuisbezorgd.nl

Thuisbezorgd.nl wil zoveel mogelijk elektrisch

Thuisbezorgd.nl gaat extra investeren in elektrische vervoersmiddelen. Het streven is om binnen twee jaar minimaal de helft van alle maaltijden in Nederland groen te bezorgen. Het gaat daarmee om tientallen miljoenen bezorgingen per jaar. Dat heeft het in Amsterdam gevestigde van Thuisbezorgd.nl laten weten. 
De organisatie biedt de aangesloten bezorgrestaurants aan benzinebrommers te vervangen door groene transportmiddelen, zoals elektrische fietsen en scooters. Dat gebeurt op gunstige voorwaarden. Vorig jaar verving Thuisbezorgd.nl al alle vervoersmiddelen van de eigen bezorgdienst door elektrische fietsen. Vooral in de grote steden is dat in het straatbeeld is te zien.

Halveren bezorgbewegingen

Het bedrijf streeft ernaar binnen twee jaar op zijn minst de helft van de ‘bezorgbewegingen’ in Nederland uit te laten voeren met milieuvriendelijke transportmiddelen. Dit heeft ook invloed op bestellingen die niet via het platform worden geplaatst; ook deze, voornamelijk telefonische, bestellingen zullen op elektrische fietsen worden bezorgd.
Directeur Jitse Groen: “We vinden het belangrijk onze schaal in te zetten om ons steentje bij te dragen aan de vergroening van Nederland. Wij geloven bovendien dat binnensteden stiller en veiliger zullen worden.”

20.000 Voertuigen ter vervanging

In Nederland zijn ongeveer 7.000 bezorgrestaurants aangesloten bij Thuisbezorgd.nl. Uit intern onderzoek van het bedrijf blijkt dat restaurants gemiddeld circa 2,8 voertuigen voor bezorging inzetten. In Nederland alleen gaat dit dus al om zo’n 20.000 voertuigen, waarvan slechts een klein gedeelte momenteel elektrisch is.
Bron: Thuisbezorgd.nl

Geef een reactie