Unieke virtual reality-film over de haven neem de kijker mee op avontuur

Weet je eigenlijk wel wat er allemaal gebeurt in de haven van Amsterdam? Met de Virtual Reality-film over de Amsterdamse haven kunnen verschillende activiteiten op een ongekende manier worden ervaren. Zo kun je meevaren met een zeecruiseschip of een kijkje nemen in een enorme cacaoloods met miljoenen kilo’s bonen om een paar voorbeelden te noemen. 

De film is met een speciale 360 graden camera opgenomen. Hierdoor kan de kijker de verschillende onderdelen van de haven optimaal beleven, zowel vanaf de grond als vanuit de lucht. Omdat de kijker ook in de film om zich heen kan kijken krijgt hij een levensechte ervaring; van de sluizen in IJmuiden tot het lossen van de schepen in Amsterdam. Havenbedrijf Amsterdam heeft deze film samen met het digitale mediabureau 72media ontwikkeld.

“Ik kreeg bijna last van hoogtevrees toen ik in het ruim van dat zeeschip keek”, of “zo’n drijvend dorp van een zeecruiseschip heb ik nu van binnen gezien en ze was nog groter dan ik had verwacht”, aldus een paar kijkers.

De film is gelanceerd tijdens SAIL Amsterdam 2015. De Virtual reality film kan bekeken worden via een speciaal hiervoor ontwikkelde app: PORT AMS VR. Deze app is gratis te downloaden voor Android-toestellen en iPhones 5 en 6. Met behulp van een mobiele Virtual Reality bril zoals de Altergaze of een Google cardboard kan men de film dan bekijken. Ook staan de VR-films op het YouTube kanaal van de Port of Amsterdam http://www.portofamsterdam.nl/vr

Geef een reactie