schiphol storing

Vliegverkeer Schiphol volledig hervat na storing

Het vliegverkeer op Schiphol is volledig hervat. Dat is dinsdag iets na het middaguur bekendgemaakt. LVNL heeft de kabel hersteld die door een externe partij tijdens graafwerkzaamheden zwaar beschadigd was geraakt. Het back-up communicatiesysteem functioneert weer volledig. Er wordt samen met luchthaven Schiphol grondig onderzoek gedaan naar de oorzaak en hoe herhaling in de toekomst te voorkomen is. 

De luchtverkeersleiding heeft zoals gebruikelijk gewerkt met het hoofdcommunicatiesysteem. Om de veiligheid te waarborgen is minder vliegverkeer per uur afgehandeld, dit heeft helaas tot hinder voor passagiers en luchtvaartmaatschappijen geleid.

Oorzaak storing Schiphol

Update maandagavond: De precieze locatie van de kabel die de storing in het back-upsysteem heeft veroorzaakt, is maandag aan het begin van de avond bekend geworden. De kabel is tijdens werkzaamheden op Schiphol zwaar beschadigd. De hoogste prioriteit ligt bij het herstellen van deze kabel. Daarna zullen we zo snel mogelijk het vliegverkeer volledig hervatten. Tot die tijd kunnen alle vliegtuigen starten. Voor landend verkeer hebben we uit voorzorg een kleine beperking. Normaal landen er 34 vliegtuigen per uur per landingsbaan, in de huidige situatie zijn dat er 30 per uur per baan. Afhankelijk van het tijdstip worden er één of twee landingsbanen ingezet. De voorzorgsmaatregel kan leiden tot afwijkend baangebruik.

Bron: nieuws.schiphol.nl