SHARE 2024

Welk bedrijf pakt de SHARE Award 2024 van de gemeente Haarlemmermeer

Het barst in Haarlemmermeer van het talent op het gebied van wetenschap, techniek en duurzame innovaties. Wie wint de SHARE Award 2024? De inschrijving staat open. De prijs is een blijk van erkenning voor een bedrijf dat uitblinkt in duurzame innovatie en pionieren. Het ondernemersnetwerk SHARE bestaat 15 jaar en de prijsuitreiking is tijdens de jubileumbijeenkomst.

Bron: Gemeente Haarlemmermeer.

Het netwerkplatform SHARE Haarlemmermeer richt zich op innovatieve ontwikkelingen en kansen in de regio en baanbrekende duurzame cases en bedrijven. Uit alle inzendingen selecteert de jury, bestaande uit de SHARE founders, drie bedrijven voor de shortlist van de SHARE Award 2024. De jury beoordeelt deze drie bedrijven op hun innovatieve en duurzame ambities. Wat vooral zwaar weegt bij de beoordeling is hoe het bedrijf zich duurzaam innovatief onderscheidt. Welke voorbeelden zijn er van de impact van het bedrijf binnen en buiten haar sector? Waarom is dit bedrijf belangrijk voor Haarlemmermeer en de Metropoolregio Amsterdam? Welke kansen zijn er voor nieuwe bedrijven en groei?

Uitreiking tijdens jubileumeditie

De winnaar van de SHARE Award 2024 wordt bekendgemaakt op woensdag 13 november 2024. Dan is de speciale editie van SHARE Meets in theaterzaal Head First op Park 20|20 in Hoofddorp. SHARE Haarlemmermeer is sinds 2009 een podium voor innovatieve ontwikkelingen en kansen in Haarlemmermeer en de Metropoolregio Amsterdam, en viert dit jaar haar jubileum. Tijdens deze jubileumeditie blikken de ondernemers vooruit op nieuwe plannen, kansen en partnerschappen. 

Terugblikken

De ondernemers kijken ook terug. Hoe is SHARE begonnen? Wat zijn de hoogtepunten? Hoe kan samen de impact worden vergroot en versneld? Sprekers zijn onder andere Arthur van Dijk (Commissaris van de Koning provincie Noord-Holland  en medeoprichter van SHARE Haarlemmermeer), Marja Ruigrok (wethouder Economie & Innovatie Haarlemmermeer), Maartje Bregman (bestuurslid van De Jonge Klimaatbeweging en oprichter van het positieve tijdschrift Happy Times) en professor David Abbink (hoogleraar Human-Robot Interaction TU Delft). 

Eerdere winnaars

De SHARE Award wordt dit jaar voor de dertiende keer uitgereikt. Eerdere winnaars zijn: BioBound, Circular Plastics, Pharos Hoofddorp, Hero Balancer, Algae Innovations, The Waste Transformers, Rigo Verffabriek, Vital Places, Nijssen Recycling, Miscanthusgroep en Park 20|20. Zij dragen met hun innovatieve voortrekkersrol op een inspirerende positieve manier bij aan ontwikkelingen in Haarlemmermeer en Metropoolregio Amsterdam. 

Aanmelden SHARE Award

Bedrijven kunnen zichzelf aanmelden, maar ook anderen kunnen een bedrijf aanmelden. Belangrijke voorwaarde is dat een bedrijf uit de gemeente Haarlemmermeer of de Metropoolregio Amsterdam komt of een directe relatie met deze gebieden heeft. Aanmelden kan tot en met dinsdag 1 oktober 2024 door een korte toelichting te sturen naar: externebetrekkingen@haarlemmermeer.nl Eerdere winnaars van de SHARE Award en leden van de SHARE Stuurgroep zijn uitgesloten van deelname.

SHARE Haarlemmermeer

Duurzaamheid gaat verder dan energie, mobiliteit, afvalscheiding, hergebruik van grondstoffen of biodiversiteit. Het gaat over de manier waarop we in de toekomst willen wonen, werken, leren en leven. Haarlemmermeer heeft de sterkste lokale economie van Nederland en de Metropoolregio Amsterdam is één van de sterkste regionale economieën van Europa. Dat biedt enorme kansen om samen te werken. Daarvoor zijn coalities en verbintenissen nodig, ruimte om te experimenteren en uitwisseling van ervaringen en inzichten. SHARE Haarlemmermeer is een initiatief van de founders: Royal Schiphol Group, SADC, Rabobank, Dura Vermeer, Schenk Makelaars en gemeente Haarlemmermeer. Elk kwartaal organiseert SHARE Meets een pop-up bijeenkomst op een inspirerende locatie in de regio. Doel is om in een informele, interactieve setting te werken aan kennis rondom slimme innovaties. Kijk voor de agenda op Sharehaarlemmermeer.nl