green square logistics

Werkzaamheden: A10 Noord dicht vanaf 31 juli

Rijkswaterstaat start met groot onderhoud aan de A10 Noord. Vanwege de werkzaamheden wordt de buitenring A10 Noord afgesloten van 31 juli tot 10 augustus. Het asfalt van de A10 Noord richting Zaanstad en Coentunnel wordt namelijk ververst. Het verkeer wordt omgeleid.

Van 31 juli tot 10 augustus zal de weg tussen knooppunt Watergraafsmeer en knooppunt Coenplein geheel zijn afgesloten, net als alle tussenliggende op- en afritten. Het verkeer wordt omgeleid via de A10 Oost, Zuid en West en moet rekening houden met flinke extra reistijd, die kan oplopen tot meer dan een uur. De A10 Noord binnenring richting Utrecht en Amersfoort blijft wel open.

Nieuw asfalt op de A10 Noord buitenring

Tijdens Hemelvaart en Pinksteren werd al nieuw asfalt aangelegd op de binnenring van de A10 Noord. Nu volgt het groot onderhoud aan de buitenring, richting Zaanstad en Coentunnel. Het asfalt wordt vernieuwd en voegen bij bruggen en viaducten worden vervangen. De werkzaamheden gaan 7 dagen per week dag en nacht door om de verkeershinder zo kort mogelijk te laten duren.

Afsluitingsperiode en omleidingsroutes

Van vrijdag 31 juli 21.00 uur tot maandag 10 augustus 05.00 uur is de buitenring van de A10 Noord, richting Zaanstad en Coentunnel, volledig afgesloten tussen knooppunt Watergraafsmeer en knooppunt Coenplein. Ook alle tussenliggende aansluitingen (S114, S115, S116, S117 en afrit S118) op de buitenring zijn afgesloten. De A10 Noord binnenring richting Utrecht en Amersfoort blijft open voor verkeer. Het verkeer wordt geadviseerd een ‘rondje ring’ te rijden.

Een rondje ring

  • Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A10 Oost, Zuid en West en de A10 Noord binnenring (richting Utrecht/Amersfoort);
  • Verkeer naar en vanuit Amsterdam Noord kan de stad binnenrijden en verlaten via de op- en afritten op de A10 Noord binnenring.
  • Verkeer naar IJburg en Zeeburg rijdt via de A10 Noord binnenring, afrit S114 (Zeeburg, IJburg, Artis) of via de A1, afrit Diemen/Amsterdam-IJburg (2).

Ook in de dagen voorafgaand aan de volledige afsluiting kan er hinder zijn door voorbereidende werkzaamheden. Het gaat dan om het afsluiten van rijstroken en mogelijk op- en afritten.

Geluidsoverlast

Tijdens de onderhoudswerkzaamheden aan de A10 Noord buitenring is geluidshinder onvermijdelijk, met name bij het verwijderen van het oude asfalt. Om de hinder te beperken, krijgen de freesmachines een ‘stop-and-go’-signalering waardoor er geen toeters nodig zijn. Ook wordt de achteruitrij-piep op de vrachtauto’s zoveel mogelijk vervangen door sissers.

Ook werkzaamheden op de IJdoorlaan

Van 31 juli tot 10 augustus werkt de gemeente Landsmeer aan de tweede fase van de IJdoornlaan. Het gedeelte Zuideinde tot en met het kruispunt A10 op-/afrit richting de Coentunnel is dan afgesloten voor verkeer. Vanuit Landsmeer is daardoor zowel de oprit naar de A10 als de IJdoornlaan richting Amsterdam niet te bereiken. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Ook werkzaamheden op de A8

Ook op de A8 voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit. Van 12 juli tot 11 augustus is de A8 richting Amsterdam tussen de N246 en knooppunt Zaandam afgesloten voor verkeer. Voor verkeer richting Alkmaar en Beverwijk blijft de weg tijdens de wegwerkzaamheden open. Wel is afrit 2 (Zaandijk) de gehele periode afgesloten en afrit 3 (Zaanstad) tot 26 juli. De wegwerkzaamheden zijn goed op elkaar afgestemd, net als de omleidingsroutes.

Advies

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om hun reis voor te bereiden op www.rws.nl/werkzaamheden en om de gele borden met omleidingsroutes te volgen.

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden A10 Noord en A8 is te vinden op:

Weggebruikers kunnen voor meer informatie ook bellen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).