Omgevingsvisie Amsterdam

Ondernemen in het Amsterdam van morgen

In het kader van de nieuwe Omgevingsvisie vraagt de gemeente Amsterdam ondernemers, bewoners en anderen hoe zij de toekomst van de stad zien. Wil jij als ondernemer in de logistiek meedenken? Grijp dan nu je kans!

Amsterdam groeit. Daarom moeten we keuzes maken. Voor nu, maar ook voor straks. Hoe blijft de stad aantrekkelijk voor bewoners? Waar komen nieuwe woningen en groen? Hoe maken we de stad gezond? Waar liggen nog kansen? Voor de antwoorden hebben we u nodig. Denk mee, en draag bij aan de Omgevingsvisie 2050. Want samen maken we Amsterdam.

De Omgevingsvisie Amsterdam die nu in de maak is, beschrijft wat voor stad we willen worden in 2050. Dat duurt nog even, zult u denken. Maar wat we nú doen, kleurt de stad van onze kinderen. De omgevingsvisie is bindend en bepaalt de richting die we vanaf nu samen inslaan. Volgens planning stelt de gemeenteraad de nieuwe omgevingsvisie medio 2021 vast. Er komt nog een officieel inspraaktraject aan, in het najaar van 2020.

Je thuis voelen in de stad

In de omgevingsvisie komen talrijke, uiteenlopende onderwerpen die een stad maken aan bod. Het gaat over je thuis voelen in de stad. Over een goede verdeling van de ruimte. Over betaalbare woon- en werkruimtes. Over Amsterdam in de metropoolregio. Over hoe de stad klimaatbestendig en klimaatneutraal kan worden. En tot slot over een ongedeelde stad die inspireert en verbindt.

Alle Amsterdammers

De visie raakt álle Amsterdammers. Gezinnen, ondernemers, studenten. Bezoekers en forenzen die hier werken. Mensen uit alle lagen van de bevolking, van alle leeftijden, met verschillende achtergronden. Maar met een gemeenschappelijke deler: zij zijn allemaal afhankelijk van onze stad.

Hoe doe ik mee?

We gaan de visie op de toekomst van de stad met zoveel mogelijk bewoners, ondernemers en organisaties maken. We hebben al heel veel mensen gesproken, in werksessies, online meetings en de toekomstestafette. Maar we willen graag nog meer input.

Bijdrage in beeld of tekst

Laat ons weten wat uw ideaal is voor het Amsterdam van 2050 en hoe we dat kunnen bereiken. Dat kan in tekst of in beeld.

Meer weten en meedenken

Ga naar www.amsterdam2050.nl.