Workshops efficiënte transportplanning

Transportbedrijven kunnen hun planning verbeteren en geld besparen met een nieuwe methodiek om CO2-emissies te analyseren en verminderen. Dat blijkt uit de eerste resultaten van een samenwerking tussen TLN, EVO en de Topsector Logistiek. TLN zoekt bedrijven die willen helpen de nieuwe methode te toetsen.
De nieuwe methodiek kan een doorbraak betekenen voor het vergroten van de efficiëntie van het vervoer. Ook kan de aanpak belangrijke informatie bevatten voor overleg met opdrachtgevers over optimale planning en CO2-reductie. De eerste resultaten bij twintig grotere bedrijven zijn veelbelovend en brengen kansrijke verbeterpunten helder in beeld.

Workshops efficiënte transportplanning

Daarom wil TLN workshops organiseren om de aanpak  te bespreken met geïnteresseerde leden van kleinere en middelgrote bedrijven (ca. 5 tot 50 vrachtauto’s). Zo kan TLN de meerwaarde van de aanpak toetsen.

Belangstelling melden

Wilt u meepraten over de methodiek? Stuur dan een mail met uw NAW-gegevens aan secretariaat@tln.nl onder vermelding van ‘Methodiek’.
Om de methodiek toe te passen, moeten bedrijven beschikken over operationele basisgegevens als het totale dieselverbruik en de hoeveelheden vervoerde lading per klant.
Geef in uw mail aan:

  • Uw lidmaatschapsnummer van TLN;
  • Op welke manier u inzicht heeft in het dieselverbruik (digitaal, tankpas, bonnetjes, etc.) en of u dat per maand, week of dag bijhoudt;
  • Welke ladingdragers u gebruikt (pallets, rolcontainers, colli, bulk, etc);
  • Of u postcodes van afzenders en ontvangers registreert.

Bron: TLN.

Geef een reactie