state region amsterdam

Yacht: economisch herstel Logistiek ook zichtbaar in MRA

 

Yacht bracht vorige week het nieuws dat in het 3e kwartaal van 2013 de vraag naar logistiek engineers en planners met 39% is gestegen. Voor Dinalog Amsterdam onderzocht het detacherings- en wervingsselectiebureau of dit ook geldt voor de MRA. Het antwoord luidt: ”žDeze cijfers wijken niet significant af van de cijfers in het persbericht.”

 

Volledige tekst persbericht Yacht, 4 november 2013:

 

STERKE STIJGING IN VRAAG LOGISTIEK ENGINEERS EN PLANNERS
In het derde kwartaal van 2013 is de vraag naar logistiek engineers en planners met maar liefst 39% gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal I s 2012. De vraag naar supply chain managers liet in het derde kwartaal van 2013 een lichte daling van 2% zien ten opzichte van het derde kwartaal van 2012. Met name in de industriële sector en zakelijke dienstverlening is er flinke vraag naar logistiek personeel. Dit blijkt uit de analyse Trends en ontwikkelingen op de technische arbeidsmarkt 3e kwartaal 2013 van Stijn Berden, competence director bij Yacht.

 

TEKENEN VAN ECONOMISCH HERSTEL IN DE LOGISTIEK
De logistieke sector is van oudsher een belangrijke graadmeter voor de economie. Berden: “Het is een positief signaal dat de vraag met deze omvang stijgt, toenemende logistieke activiteit duidt op economisch herstel”. Dit is in lijn met diverse andere graadmeters die het herstel van de economie in Nederland constateren.

 

Dat de lijn naar boven is gevonden blijkt uit verder onderzoek; daar waar in het eerste kwartaal nog sprake was van krimp ten opzichte van 2012 liet het tweede kwartaal een stijging zien in het aantal logistieke vacatures, deze stijgende trend zet nu dus door in het derde kwartaal. Het herstel van de vraag naar supply chain professionals volgt ook de klassieke route die start in het zuidoosten van het land en doorzet via het midden en westen van het land naar het noorden.

 

DENKERS EN DOENERS
De toename van de vraag spitst zich vooral toe op de logistiek engineers en planners. Professionals met kennis en ervaring op de kennisgebieden Enterprise Resource Planning, Sales en Operations Planning (S&OP) en procesoptimalisatie zijn zeer gewild in met name de industriële sector en zakelijke dienstverlening. 

 

Berden: “Er komt weer meer leven in de brouwerij en dat betekent in de logistiek dat er meer verplaatsingen gerealiseerd moeten worden. Hier heb je mensen voor nodig die snel zaken op kunnen lossen en inregelen; denkers en doeners. Veelal zijn deze engineering en plannersfuncties wegbezuinigd door de mindere tijden en blijven de managers achter. Maar nu zijn ze hard nodig. Dat heeft wel gevolgen voor de manager. De vraag naar supply chain managers neemt licht af. Over het algemeen beschikt het bedrijfsleven nog over voldoende management-capaciteit”, aldus Berden.

 

Bron: Yacht.nl. 

Geef een reactie