Mainport Innovation Fund II investeert in ViriCiti

De partners van het Mainport Innovation Fund II (KLM, Schiphol, TU Delft, NS en Havenbedrijf Amsterdam) en Breesaap Greenlink SL investeren in ViriCiti. ViriCiti heeft een online platform ontwikkeld om de prestaties van duurzaam elektrisch transport en vervoer te verhogen.
ViriCiti kondigde donderdag 14 juli aan een investering opgehaald te hebben van € 700.000 bij Mainport Innovation Fund II en Breesaap Green Link. ViriCiti ontwikkelt een cloud-based platform waarmee elektrische bussen en trucks verder rijden, daardoor vaker kunnen worden ingezet en betrouwbaarder functioneren tegen lagere kosten. De investering volgt op de snelle uitbreiding van ViriCiti in Europa en de VS, waarbij ze de elektrische vloten van grote spelers – BYD, Schiphol, Qbuzz, VDL – voorzien van hun monitoringsysteem. Het platform is nu al actief bij vervoerders in 12 verschillende landen. De investering zal gebruikt worden om de internationale uitbreiding te versnellen, wat nodig is om de toenemende vraag in deze snelgroeiende markt bij te houden.
In het openbaar vervoer en de logistiek zijn nauwkeurigheid en beschikbaarheid van groot belang. Het ViriCiti platform verzamelt grote hoeveelheden data van elektrische voertuigen, zoals bussen en trucks, en vertaalt deze informatie in bruikbare inzichten voor vervoerders en transportbedrijven. Deze inzichten verhogen de prestaties van het voertuig, maken een nauwkeuriger planning mogelijk en helpen bij preventief onderhoud. Zodoende wordt de algehele operatie van de elektrische voertuigen beter, wat leidt tot een hogere inzet en uiteindelijk tot een verduurzaming van transport en logistiek.
Dertje Meijer: “Elektrisch vervoer draagt bij aan verdere verduurzaming van de logistiek. Door deze innovatie kunnen elektrische trucks op langere afstanden worden ingezet. Tevens zie ik goede kansen in stedelijke distributie en on-terminal transport.”

Over Mainport Innovation Fund II

MIF II is opgericht in 2015 door Schiphol, KLM, TU Delft, NS en Havenbedrijf Amsterdam, samen met NBI Investors – de manager van het fonds. MIF II helpt entrepreneurs te versnellen door VC-financiering te combineren met de expertise en het globale netwerk van zijn partners.
Ga naar www.mainportinnovationfund.nl en nbi-investors.nl voor meer informatie.

Geef een reactie