amsterdam dark stores

Bubble Post & Deli XL werken aan milieu

Bubble Post en Deli XL gaan samenwerken. Onlangs hebben de groothandel en het ecologische stadsdistributiebedrijf een contract ondertekend waarmee ze onderschrijven dat ze zich de komende jaren samen gaan inzetten voor verdere verduurzaming van distributie in de grote binnensteden. De ondertekening vond plaats op het Van Bron tot Bord-paviljoen op de Horecava in Amsterdam.
Deli XL belevert diverse horecaklanten in de binnenstad van Amsterdam. De gemeente hanteert een klimaat- en energieprogramma dat er onder andere op gericht is de CO2-uitstoot van de stad te verlagen. Via de samenwerking met Bubble Post anticipeert Deli XL op dat programma.

“Als leverancier zien wij het als onze verantwoordelijkheid om te blijven streven naar verduurzaming van het transport. Bubble Post is een zeer geschikte partner gebleken om daarin samen op te trekken. Ik heb er vertrouwen in dat deze wijze van leveren ook voor andere binnensteden een uitkomst is. We zijn van voornemens Bubble Post waar mogelijk te ondersteunen bij de verdere uitbreiding van de activiteiten in andere Nederlandse steden,” zegt algemeen directeur Dick Slootweg van Deli XL.

Van pilot naar samenwerking

Deli XL en Bubble Post zijn gemotiveerd om bij te dragen aan een oplossing voor de toenemende problematiek rondom het beleveren van bedrijven in de binnenstad van Amsterdam. Daarom zijn ze halverwege 2016 een pilot gestart. Initiatiefnemer Hessel de Keijzer (vestigingsmanager Deli XL Amsterdam en Hoofddorp): “Onze partners zijn een verlengstuk van onze service- en klantgerichtheid. Bubble Post vult dat uitstekend in. Om de leveringskwaliteit van bestellingen te borgen hebben ze een koeldepot geopend bij Amsterdam-Sloterdijk. Wij leveren daar onze koel- en dkw-producten. Bubble Post sorteert en bundelt die en levert de bestellingen vervolgens af bij de klant.”
De Bubble Postvoertuigen zijn elektrische fietsen met een kleine laadbak. Bubble Post bepaalt aan de hand van de klantenlijst wat de meest rendabele route is. “Naast de milieuvriendelijke leveringswijze is het grootste voordeel dat we geen last meer hebben van de files in de stad. De fietsen kunnen de hele stad door zonder vertraging op te lopen,” besluit de Keijzer, “Dat helpt ons bij het nog efficiënter kunnen plannen van onze leveringen.”
Bron: Delixl.nl
Foto: Pixabay.com

Geef een reactie