Duurzaam pionieren bij eerste SHARE meets

Tijdens de eerste SHARE meets begin december in de Circular EXPO kregen de deelnemers drie inspirerende verhalen voorgeschoteld van duurzame pioniers in de polder. Over olifantsgras (miscanthus) als grondstof voor giraffevoer, huizen bouwen van stro en de mogelijkheid om duurzame wegen te maken.
Wethouder John Nederstigt (Duurzame economische ontwikkeling) wees er in zijn openingstoespraak op dat er behoefte is om vaker bij elkaar te komen en ervaringen, successen en dilemma’s te delen. “Dat blijkt wel uit het feit dat de inschrijving voor SHARE meets al na anderhalf uur vol was.”

Coalities

“Haarlemmermeer heeft de sterkste lokale economie van Nederland en de Metropoolregio Amsterdam is één van de sterkste regionale economieën van Europa. Dat biedt enorme kansen én een grote verantwoordelijkheid om samen te werken aan een duurzame wereld”,

aldus wethouder John Nederstigt.

Er gebeurt al heel veel, maar er moet méér en het moet sneller. Daarvoor zijn coalities en verbintenissen nodig, ruimte om te experimenteren en uitwisseling van ervaringen en inzichten.

Het programma van SHARE meets bood naast de drie presentaties ook volop gelegenheid om na afloop met elkaar te netwerken.

SHARE meets op herhaling

Naast de jaarlijkse SHARE bijeenkomst is er voortaan twee à drie keer per jaar een SHARE meets. Op deze ‘kleine SHARE’ gaan ondernemers, de gemeente en andere betrokken partijen met elkaar in gesprek over kansen en mogelijkheden voor de circulaire samenleving.

Bron: haarlemmermeergemeente.nl.

Geef een reactie