slotpool luchtvracht

Eerste Compliance Checker luchtvracht operationeel

Cargonaut heeft samen met ACN (Air Cargo Netherlands), SCMP en de partijen uit de luchtvrachtbranche aan onze experttafel de Compliance Checker ontwikkeld. Die maakt het steeds gemakkelijker om te voldoen aan internationale compliance regels. Zo geeft de Compliance Checker vroegtijdig de status van een zending aan, houdt de tool rekening met alle relevante compliance regels (nu en in de toekomst) en vereenvoudigt de checker processen door te automatiseren.

Met de Compliance Checker ontzorgen wij logistieke partijen op de hub Schiphol als het gaat om luchtvracht. We leveren een bijdrage aan de concurrentiepositie van Schiphol door een oplossing te leveren waarmee vertragingen of boetes die ontstaan zijn door compliance redenen voorkomen kunnen worden.

Doen wat we beloven

De Compliance checker toetst of de Airway bills en Houseway bills voldoen aan douaneregels (zoals CBP). Afhankelijk van de route wordt een regel wel of niet toegepast. Op deze manier kan het instrument douaneregels voor de hele wereld toetsen. De dienst kan op twee manier gebruikt worden: u kunt inloggen op een scherm (een user interface) of de resultaten laten zien in uw eigen bedrijfsapplicatie (middels een elektronische interface of API).

VCK Logistics Airfreight: de Compliance Checker is service en ontzorging

Het gebruik van de Compliance Checker leidt tot een hogere kwaliteit en volledigheid van zendinginformatie. U krijgt inzicht in de bron en reden van de fout. Ook worden consistentiechecks uitgevoerd. Bijvoorbeeld: telt het gewicht van alle Houseway bills op tot het gewicht dat op de Master Airway bill voorkomt? Op basis van deze checks, worden foutmeldingen gegenereerd die precies aangeven wat er verbeterd moet worden.

Check of Compliance Checker iets voor u is

Benieuwd hoeveel van jouw zendingen niet direct compliant zijn? We kunnen dit voor je inzien, zodat we samen kunnen kijken naar wat de Compliance Checker voor jou kan betekenen. Vraag de check hier aan!

Wat levert het op

  • Voorkomen van re-work, vertragingen, boetes en disputen;
  • Bij elkaar brengen van kennis over het Compliance domein;
  • Gelijke interpretatie en toepassing van regels door de hele keten;
  • Verhogen kwaliteit zending informatie in de luchtvrachtketen;
  • Verhoging van kwaliteit door inzicht in de oorzaken van afwijkingen;
  • Een collectieve oplossing is rendabeler dan individuele oplossingen.

Een aantal voordelen die hieruit volgen:

  • Beter imago naar klanten;
  • Directe terugkoppeling van het resultaat van Compliance Pre-checks, biedt een handvat om First-Time-Right boekingen te doen
  • Aantoonbaarheid van Compliance naar overheden en marktpartijen;
  • De mogelijkheid om de Compliance status te delen (resultaten), zonder de bron informatie te hoeven delen met andere marktpartijen

Vooruit kijken

Stilstaan is achteruitgaan, vooruitgaan is leven. Daarom is de Compliance Checker een ‘levende’ dienst, die in verschillende fasen gebouwd wordt. Op deze manier kunnen we de dienst continu up-to-date houden, om aan de compliance regels te blijven voldoen. Op korte termijn zullen export controls (bv. Dual-use) en sanctielijsten aan de Compliance Checker worden toegevoegd. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan de mogelijkheid om de dienst voor zeevracht te gebruiken. Wil je meer weten over de Compliance Checker? Neem dan contact op met Richard van Det van Cargonaut.