testdag connected

Uitnodiging Connected Transport Corridor Amsterdam Westkant

Connected Transport Corridor Amsterdam Westkant gaat binnenkort opschalen! Een goed moment om jullie bij te praten en dat doen we op donderdag 28 oktober om 16:30 uur. Tijdens dit bijpraatmoment kun je vragen stellen over de laatste ontwikkelingen binnen CTC Amsterdam Westkant en zelf onderwerpen onder de aandacht brengen.

CTC Amsterdam Westkant werkt aan efficiënte en veilige transportcorridors in de Metropoolregio Amsterdam. Dat doen we met digitale mobiliteitstoepassingen zoals slimme verkeerslichten en in-truck veiligheidsmeldingen over de wegsituatie en over beschikbare wachtlocaties.

CTC Amsterdam Westkant werkt aan

  • Het verbeteren van de doorstroming en verkeersveiligheid.
  • Minder CO2-uitstoot door het aantal stops en zoekkilometers te verminderen.
  • Het managen en reduceren van wachttijden
  • Het digitaliseren en optimaliseren van de logistieke keten.

CTC Amsterdam Westkant is onderdeel van het landelijk publiek/private netwerk van transportcorridors en draagt zo bij en profiteert van schaalbare, digitale oplossingen voor de logistiek.

Update CTC Amsterdam Westkant in het kort

Het heeft iets langer geduurd, maar we gaan nu echt slimme verkeerslichten, op de N201 en N232  bij Schiphol, implementeren. In combinatie met de slimme verkeerslichten van de gemeente Haarlemmermeer, zijn de belangrijkste logistieke kruispunten straks slim en uitgerust met vrachtprioriteit.

De eerste stappen voor het managen van wachttijden rond luchthaven Schiphol en de haven van Amsterdam zijn gezet. Komende maanden wordt druk gewerkt aan nieuwe (logistieke) toepassingen.

Bijpraatmoment

Donderdag 28 oktober om 16:30 uur.
Toegang tot de sessie kan via deze (teams)link.

Voor meer informatie: kijk op amsterdamlogistics.nl of stuur mij een e-mail.

Tot 28 oktober! Janneke Nijsing, programmanager CTC Amsterdam Westkant.