handelsmissie pakistan

Handelsmissie havenlogistiek en maritiem naar Pakistan

Bent u ondernemer en actief in de haveninfrastructuur, havenlogistiek, havenontwikkeling, scheepsbouw, baggeren of andere sectoren gerelateerd aan de maritieme sector? En heeft u interesse in een snelgroeiende markt van 200 miljoen mensen, met 3 grote havens in meer of mindere mate op weg naar het landlord-model? Ga dan 4 tot en met 9 november mee met de handelsmissie naar Pakistan. Deelname staat open voor bedrijven, kennisinstellingen en brancheorganisaties in genoemde sectoren.

De Tromp Group organiseert deze missie in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en de Nederlandse Ambassade in Islamabad.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Deelname aan deze missie biedt Nederlandse bedrijven ingangen bij de overheid en bedrijven in Pakistan. Ook krijgt u inzicht in directe kansen en mogelijkheden in de markt en maakt u kennis met potentiële zakenpartners. Het programma bestaat onder andere uit individuele matchmaking, netwerkevenementen, een seminar en bezoeken aan bedrijven, organisaties en projecten op het gebied van havenontwikkeling en logistiek. Ook zullen 2 havens worden bezocht. Hierdoor biedt deze missie toegang tot een groot netwerk en (het exploreren van) zakelijke kansen voor uw bedrijf.

Havenontwikkeling in Pakistan

Pakistan heeft 3 grote havens: Karachi Port Trust, Port Qasim en Gwadar (ontwikkeld door de Chinezen in het kader van de China Pakistan Economic Corridor). De haven van Karachi is bezig met de overgang naar een ‘landlord’-model, zoals Rotterdam dat ook kent. Dit betekent dat Pakistan diensten zoals baggeren, het loodswezen en sleepvaartdiensten privatiseert. Dit biedt kansen voor Nederlandse bedrijven in deze sectoren.

Hoewel China een belangrijke rol speelt in Gwadar, hebben de Pakistaanse autoriteiten aangegeven interesse te hebben in Nederlandse expertise in bijvoorbeeld baggeren. De haven van Qasim is de modernste en meest effectieve haven in Pakistan, maar ook deze haven kent uitdagingen op het gebied van maritieme diensten en vrachtafhandeling.

De haven is onderdeel van Karachi Conservation, een milieubeschermingsplatform met het International Union for Conservation of Nature (IUCN) en verschillende grote private bedrijven. Het doel is om biodiversiteit en milieubescherming te promoten in Karachi in het algemeen, en Port Qasim in het bijzonder.

Sterke Nederlandse maritieme sector

De Nederlandse maritieme sector is sterk. Door onze geschiedenis en innovatieve vermogen staan we bovenaan alle internationale lijstjes. De Nederlandse maritieme sector tekende eerder dit jaar een strategie om de uitdagingen voor verduurzaming, innovatie en cybersecurity gezamenlijk op te pakken.

Samenwerking tussen Nederland en Pakistan op het gebied van havenontwikkeling en verduurzaming zal bijdragen aan de lokale werkgelegenheid, de ontwikkeling van het ondernemingsklimaat, verduurzaming en de economische positie van het land.

Programma

Datum Onderdeel
4 november Reisdag
5 – 8 november Matchmaking
Bedrijfsbezoeken
Overheidsbezoeken
Seminar
9 november Reisdag

Het volledige programma volgt.

Kosten en deelname

Deelname aan deze handelsmissie kost € 500 per bedrijf (maximaal 2 deelnemers). Bij meer dan 2 deelnemers zijn de meerkosten € 250 per extra deelnemer. Reis- en verblijfkosten en andere individuele kosten zijn voor eigen rekening. De Tromp Group zal een reisarrangement laten aanbieden.

Meld u aan vóór 1 september. Let op: er is plaats voor maximaal 15 bedrijven. De aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt.
Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Caroline Kool en Rudolph Behrend, Tromp Group
E: ckool@planet.nl
T: 06 51 85 99 01

of neem contact op met de Nederlandse ambassade in Islamabad:
E: isl-ea@minbuza.nl