vragenlijst elektrisch amsterdam

Input ondernemers gevraagd over elektrisch rijden in Amsterdam

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om subsidie te ontvangen voor een elektrisch voertuig? Vul dan een korte vragenlijst in van de gemeente Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam (HvA).

De gemeente Amsterdam streeft naar uitstootvrije mobiliteit in 2025. De milieuzones worden uitgebreid naar meer voertuigcategorieen en er komen strengere normen (Coalitieakkoord, 2018).

Amsterdam stimuleert elektrisch vervoer met een extra subsidieregeling van € 5.500 voor de aanschaf van een nieuwe 100% elektrische bestelauto voor ondernemers die minimaal drie keer per week in de stad rijden. Deze regeling komt bovenop de bestaande subsidie voor elektrische bestelauto’s van € 5.000 voor ondernemers die minimaal 8.000 kilometers per jaar in de stad rijden. Zakelijk rijders die voldoen aan alle voorwaarden ontvangen dus € 10.500 voor de aanschaf van een nieuwe elektrische bestelauto. De subsidieregeling loopt tot 31 december 2018. Voor de aanschaf van een elektrische vrachtauto is tot € 40.000 subsidie (max 20% van de aanschafwaarde) beschikbaar.

Via deze vragenlijst geeft u als ondernemer input voor het stimuleringsbeleid van elektrisch vervoer van de gemeente Amsterdam. Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens.

Gemeente Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam.

Vragen? Mail naar: levvlogic@hva.nl