europese programma's duurzame

Jaarlijks 1 miljard naar infrastructuur

Een nieuw kabinet moet jaarlijks minstens één miljard euro extra investeren in slimmere en nieuwe infrastructuur. Dit stelt een coalitie van dertien organisaties in het bedrijfsleven, waaronder Port of Amsterdam en ORAM. 
Het bedrijfsleven onderbouwt zijn oproep met de uitgebreide notitie Kansen in logistiek 2017-2021. Die is een reactie op nieuw onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Daaruit blijkt dat goederenstromen in Nederland verder vastlopen, vooral rond de grote steden.

Slimmere en meer infrastructuur

De oproep wordt gesteund door onder meer Bouwend Nederland, CBRB, Deltalinqs, evofenedex, Port of Amsterdam, Port of Rotterdam, KNV, Koninklijke BNL-Schuttevaer, ORAM, TLN, VRC en VVW. In een brief aan informateur Edith Schippers sommen ze op waar extra investeringen nodig zijn.

Groei schreeuwt om extra investeren in infrastructuur

Het volgende kabinet moet extra geld vrijmaken voor het hele logistieke netwerk – fysiek en digitaal. Doel is een goed geoliede goederenstroom over de weg, het water, het spoor en door de lucht. De organisaties pleiten daarom voor capaciteitsuitbreiding van wegen, vaarwegen en spoorwegen en voor nieuwe oplossingen door innovatie, digitalisering en betere internationale samenwerking.
Bron: Portofamsterdam.nl.

Geef een reactie